Αρχειο

Pablo Francisco

Το γέλιο βγήκε από την Αριζόνα

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17069-44514.jpg

Διαθέτει το πηγαίο ταλέντο να μιμείται αριστοτεχνικά μια μεγάλη γκάμα επώνυμων φωνών, παίζει με τις προφορές κάθε κοινωνικού και ηλικιακού target group, είναι ένα beatbox από μόνος του. Αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του σύγχρονου stand-up comedy, ο Pablo Francisco στις 5 Νοεμβρίου επιστρέφει στη Μέκκα του χιούμορ που ακούει στο όνομα Comedy Central με τη νέα του περφόρμανς “They Put It Out There”, την οποία μπορείς να προμηθευτείς σε dvd ή σε ψηφιακή έκδοση.

n

Για όσους καίγονται στο YouTube, είναι γνωστός κυρίως για το απόσπασμα “Movie Guy”, στο οποίο παραδίδει ρεσιτάλ γέλιου και σατιρίζει καταστάσεις «δανειζόμενος» τη φωνή του Don LaFontaine, του ανθρώπου που σπίκαρε πάνω από 5 χιλιάδες χολιγουντιανά τρέιλερ και έμεινε γνωστός ως “The VoiceOver King”. Ναι, η βαριά ψαρωτική φωνή που άκουγες στον κινηματογράφο πριν ξεκινήσει η ταινία για την οποία πήγαινες στη σκοτεινή αίθουσα. Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Κιάνου Ριβς, Τζορτζ Κλούνεϊ, Ντένις Χόπερ και Όζι Όζμπορν είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα πάνω στα οποία βασίζεται η ανάπτυξη των καυστικών του εμφανίσεων. Αποφεύγοντας την παγίδα του να χαρακτηριστεί ως ένας ακόμη μίμος, ο 37χρονος Pablo Francisco γνωρίζει να διακωμωδεί καθημερινές καταστάσεις με τον πιο ατακαδόρικο τρόπο. Μια λάτιν σαπουνόπερα, ένα τέκνο πάρτι, γραφικά boy bands και επιφανειακά σκληροί ράπερ που πρωταγωνιστούν σε ριάλιτι ή πώς ένα one nightstand μετατρέπεται σε μια σχέση μετρούν μερικά εκατομμύρια ψηφιακά παλαμάκια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πορεία του ουσιαστικά ξεκίνησε το 2000, όταν το Comedy Central του εμπιστεύτηκε ένα ημίωρο πρόγραμμα. Μερικούς μήνες μετά, περιοδεύοντας με τον Carlos Mencia και τον Freddy Sotto ως “Three Amigos” σχηματίζει την πιο επίκαιρη κωμική τριαρχία. Η ανθολογία των εμφανίσεών του έχει καταγραφεί στα dvd “Bits and Pieces” και “Ouch!”, που κυκλοφόρησαν το 2004 και το 2006 αντίστοιχα. Για όσους θα βρουν το χιούμορ του αρκετά αμερικάνικο, ας επισημανθεί πως την άνοιξη του 2009 η ευρωπαϊκή του περιοδεία στη Σκανδιναβία είχε ως αποτέλεσμα την πώληση 20 χιλιάδων εισιτηρίων σε μερικές εβδομάδες. Η επιστροφή του αυτές τις μέρες υπόσχεται αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Γέλιο.

www.pablofrancisco.com

The Preview Guy από το “Bits and Pieces”:

The Scarface ft. Kermit:

Ecstasy At Techno Club:

Το τρέιλερ του “They Put It Out There”:

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ