Smart Life

Γενική καθαριότητα σπιτιού: 8 tips για την κάνεις πιο αποτελεσματικά

Η στιγμή που περίμενες (ή και όχι) έφτασε!

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρια με γάντια καθαρίζουν γραφείο
© Τowfiqu Βarbhuiya

Tips καθαριότητας σπιτιού: Πώς θα πετύχεις μέγιστο αποτέλεσμα και πώς μπορεί το Dettol να σε βοηθήσει σε αυτό.

Μπορεί να είμαι υπερβόλικη, μπορεί και όχι αλλά θεωρώ ότι μια φορά το μήνα επιβάλλεται να γίνεται «γενική» στο σπίτι. Αλλά και δύο φορές το χρόνο, όταν βάζω και όταν βγάζω τα χαλιά, καθαρίζω το σπίτι σε βαθμό που θα νομίζει κανείς ότι μόλις μετακόμισαμε. Είναι κουραστικό αλλά όχι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να σου φαντάζει και ακολουθώντας μερικά από τα tips παρακάτω μπορεί να γίνει και για σένα παιχνιδάκι.

1. Από πάνω προς τα κάτω

Όταν ξεκινάς να καθαρίζεις σχολαστικά, να θυμάσαι ότι πρέπει να ξεκινάς από ψηλά. Δηλαδή, αν πρόκειται να κατεβάσεις και να ανεβάσεις ρούχα σε πατάρια και ντουλάπες κάνε πρώτα αυτό γιατί σίγουρα θα πέσουν χνούδια και σκόνη. Στη συνέχεια καθάρισε και ξεσκόνισε ράφια -ειδικά εκείνα της κουζίνας που μαζεύουν και κατάλοιπα λιπών-, βγάλε τα χαλιά και τέλος άλλαξε σεντόνια, ριχτάρια καναπέ, μαξιλαροθήκες. Άσε για το τέλος το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα.

Κοπέλα κρατάει διπλωμένα πουλόβερ
© Unsplash/ Dan Gold

2. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά
Όσο συχνά κι αν καθαρίζεις το σπίτι, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που μπορούν πραγματικά να κάνουν το σπίτι να φανεί πιο καθαρό και λαμπερό. Για παράδειγμα, πλένε τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο τις κουρτίνες γιατί μαζεύουν σκόνη και το χρώμα τους θαμπώνει δίνοντας στο χώρο πιο μουντή όψη. Σκούπιζε με το λεπτό εξάρτημα της σκούπας το πάνω μέρος των σοβαντεπί που συγκεντρώνει σκόνη και συχνά το παραλείπουμε. Μην τραβάς απλά καρέκλες και σκαμπό, αναποδογύρισέ τα και καθάρισε τα «πόδια» τους για να μην μεταφέρεις σκόνη και τρίχες στο καθαρό πάτωμα.

Χώρος κουζίνας
© Unsplash

3. Τα σωστά εργαλεία
Είναι σημαντικό για κάθε δουλειά να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία. Έτσι και στο καθάρισμα του σπιτιού χρειάζεσαι προϊόντα που να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν - ειδικά αν έχεις παιδιά ή κατοικίδια ή και τα δύο. Η Dettol διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία καθαριστικών κατάλληλα για κάθε επιφάνεια του σπιτιού και κάθε ανάγκη.Αν η κουζίνα είναι το βασίλειό σου, τότε σίγουρα έχεις αντιληφθεί πόσο μεγάλη ανάγκη είναι να έχεις ένα καθαριστικό αποτελεσματικό ενάντια στα λίπη. Το αντιβακτηριδιακό Power & Pure με ενεργό οξυγόνο διασπά τα λίπη και τη βρομιά που συσσωρεύονται στους πάγκους και τα έπιπλα της κουζίνας και δεν χρειάζεται καν ξέβγαλμα.

Καθαριστικό σπρέι Dettol

4. Αυτά που δεν φαίνονται
Σχετικά με το μπάνιο, να θυμάσαι ότι ακόμα και αν το καπάκι της λεκάνης δεν έχει μαύρα σημάδια μούχλας, έχει πολλά βακτήρια που δεν φαίνονται για αυτό θέλει καλό καθάρισμα σε καθημερινή βάση. Το προϊόν Power & Pure της Dettol για το μπάνιο, εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων και απομακρύνει άλατα και υπολείμματα σαπουνιού. Συχνό καθάρισμα για να μην πιάνει και άλατα και βακτήρια χρειάζεται και το τζάμι της ντουζιέρας -ειδικά αν έχεις καμπίνα με συρόμενες πόρτες, οι ράγες στο κάτω μέρος πιάνουν σε χρόνο dt.

Καθαριστικό σπρέι Dettol

5. Διακόπτες sos
Ίσως το σημείο με τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια στο σπίτι και εκείνο που σκεφτόμαστε τελευταίο για καθάρισμα -μόνο όταν έχει πια έντονες δαχτυλιές, παραδέξου το. Για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη (και πιο καθαρή) μία φορά την εβδομάδα πέρασε τους διακόπτες με τα βιοδιασπώμενα πανάκια καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων Dettol Power & Fresh που εξουδετερώνουν τα περισσότερα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των E.coli, τον ιό της γρίπης και τον SARS-CoV-2. 

6. Καρέκλες, καναπέδες, υφάσματα
Πώς θα καθαρίσεις και θα απολυμάνεις τα υφάσματα των επίπλων που δεν αφαιρούνται για να πλυθούν στο πλυντήριο; Πολύ απλά, με το Dettol Αεροζόλ που εμποδίζει την εξάπλωση των επιβλαβών βακτηρίων και ιών και ταυτόχρονα αρωματίζει τον χώρο. Κατάλληλο για σκληρές επιφάνειες όπως πόμολα πορτών, κάδοι σκουπιδιών, γύρω από την τουαλέτα, επιφάνειες κουζίνας αλλά και μαλακές επιφάνειες όπως καναπέδες, κουρτίνες, καθίσματα αυτοκινήτου, στρώματα κλπ.

Καθαριστικό σπρέι Dettol

7. Περισσότερος χώρος, λιγότερος κόπος
Πριν αρχίσεις να καθαρίζεις και να απολυμαίνεις την οποιαδήποτε επιφάνεια του σπιτιού, αφιέρωσε μία ώρα για να τακτοποιήσεις όσα πράγματα δεν βρίσκονται στη θέση τους. Απομάκρυνε όσο το δυνατόν τα περισσότερα από πάγκους και πάτωμα, ώστε να μην χρειάζεται να τα ανασηκώνεις και να τα μετακινείς διαρκώς μετά.

Γυναίκα σκουπίζει ξύλινη βεράντα
© Unsplash

8. Πολύτιμος χρόνος

Στο χρόνο που θα χρειαστείς για τον καθαρισμό υπολόγισε και τους εξωτερικούς χώρους, μπαλκόνι, αυλή, σκάλα. Αν καθαρίσεις και εκεί, το εσωτερικό του σπιτιού σου θα μείνει καθαρό για περισσότερες ημέρες. Αν δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα σε μία ημέρα (λογικό!), μοίρασε τις δουλειές ανά προτεραιότητα σε δύο ή και τρεις ημέρες. Άσε τελευταίους τους εξωτερικούς χώρους και το σκούπισμα και σφουγγάρισμα του σπιτιού.

Και για αυτό έχεις σύμμαχό σου το αντιβακτηριδιακό καθαριστικό πατώματος Dettol Power & Fresh που και εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων και προσφέρει αστραφτερή καθαριότητα με άρωμα φρεσκάδας. Χρησιμοποίησέ το αδιάλυτο ή διαλυμένο για απίστευτο άρωμα που θα φρεσκάρει τον αέρα των δωματίων και θα αφήσει ένα αίσθημα αναζωογόνησης.

Καθαριστικό Dettol

*Χρησιμοποιείτε τα απολυμαντικά προϊόντα με ασφάλεια. Διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τα στοιχεία του προϊόντος πριν από τη χρήση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ