Smart Life

7 επιτραπέζια για αξέχαστες οικογενειακές στιγμές

Επιτραπέζια για μικρούς και μεγάλους. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε!

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7 επιτραπέζια παιχνίδια από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
© Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μαζί με τη ZITO μάς προτείνουν επτά επιτραπέζια παιχνίδια, που προσφέρουν εγγυημένη διασκέδαση.

Την περίοδο των γιορτών όλοι βρίσκουμε λίγο παραπάνω χρόνο που θα τον περάσουμε ποιοτικά είτε με την οικογένειά μας είτε με τους φίλους μας. Μία διαχρονικά καλή ιδέα για να γεμίσουμε αυτές τις μέρες με διασκέδαση, γέλια και όμορφες στιγμές, παραμένει πάντα ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Τα φετινά Χριστούγεννα οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μαζί με τη ZITO μάς δίνουν τις καλύτερες ιδέες για τα επιτραπέζια παιχνίδια με τα οποία μπορούμε όχι μόνο να «κολλήσουμε» αυτό το διάστημα αλλά και να δώσουμε στους δικούς μας ανθρώπους ως ένα πολύ ξεχωριστό δώρο.

Υπάρχουν μερικά επιτραπέζια που, παρά την πάροδο των χρόνων, παραμένουν κλασικές αξίες και εθιστικά για όλους. Το Stratego ανήκει σίγουρα σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για το παιχνίδι που μεγάλωσε πολλές γενιές και παραμένει μία must επιλογή για κάθε σπίτι. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής για δύο παίκτες. Στόχος του καθενός είναι να παρατάξει τα στρατεύματά του, να εφαρμόσει μια πρωτότυπη στρατηγική και να φτάσει στην τελική νίκη. Ο στρατός του κάθε παίκτη αποτελείται από 40 πιόνια και το καθένα αντιπροσωπεύει μία διαφορετική στρατιωτική βαθμίδα. Η μάχη τελειώνει σε περίπτωση κατάληψης της σημαίας του αντιπάλου ή με την παράδοσή του. Διαθέτει πολύ απλούς κανόνες για να παίζεται και χωρίς πρόβλημα από παιδιά, όμως καταφέρνει να εξιτάρει τους μεγαλύτερους. 

stratego

Από την άλλη, το Sequence είναι ένα εναλλακτικό παιχνίδι στρατηγικής. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει μάχη ανάμεσα σε δύο στρατούς, αλλά ακολουθίες. Ο παίκτης παίζει τις κάρτες που εμπεριέχονται στο παιχνίδι και τοποθετεί μάρκες πάνω στο ταμπλό. Μία σειρά από πέντε μάρκες φτιάχνουν μία ακολουθία. Σκοπός είναι να σπάσουμε τις ακολουθίες των αντιπάλων, φτάνοντας στην τελική επικράτηση. Το Sequence εκτός από τύχη, θέλει και στρατηγική. Από τα παιχνίδια που αξίζει να βρίσκονται στη συλλογή μας από επιτραπέζια, με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. 

sequence

Την ίδια ώρα τα παιχνίδια γνώσεων καταφέρνουν συνεχώς να συναρπάσουν τον κόσμο. Όλοι μπορούν να φέρουν στον νου ένα αξέχαστο βράδυ, παίζοντας με τις ώρες ένα επιτραπέζιο ερωτήσεων με τους φίλους τους. Τα στοιχήματα σε αυτές τις περιπτώσεις δίνουν και παίρνουν, με τα πειράγματα παράλληλα να είναι ατελείωτα, Αυτές τις γιορτές οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μαζί με τη ZITO φέρνουν για εμάς δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις στο συγκεκριμένο είδος. Η μια, το Smart 10είναι το παιχνίδι γνώσεων το οποίο όλοι οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν στην ίδια ερώτηση. Ο τίτλος του παιχνιδιού οφείλεται στις 10 πιθανές απαντήσεις που έχουν οι ερωτήσεις. Η δεύτερη, το επιτραπέζιο Colorbrain τεστάρει τις γνώσεις των παικτών, χρησιμοποιώντας όλων των ειδών τα χρώματα. Νικητής αναδεικνύεται εκείνος που έχει μαζέψει τους περισσότερους πόντους, αφού έχει παίξει σωστά τις 11 κάρτες χρωμάτων που έχει στα χέρια του. Τα δύο επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων έρχονται με πάνω από 200 ερωτήσεις το καθένα και υπόσχονται εγγυημένη διασκέδαση με τους φίλους ή την οικογένειά σας. 

smart 10

colorbrain

Το πιο πρωτοποριακό επιτραπέζιο παιχνίδι που μπορείτε να βρείτε στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και τη ZITO, είναι σίγουρα το Wavelength. Δύο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες και προσπαθούν να επικρατήσουν διαβάζοντας τη σκέψη του αντιπάλου. Βασίζεται στην τηλεπάθεια και την ενσυναίσθηση,  ενώ ταυτόχρονα τα μέλη της κάθε ομάδας έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν πώς αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι παίκτες τον κόσμο. Προσφέρεται και για βιντεοκλήση, καθώς είναι ένα από τα λίγα επιτραπέζια με αυτή τη δυνατότητα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα.

wavelength.jpg

Επιτραπέζια όμως δεν παίζουν μόνο οι μεγάλοι αλλά και τα μικρά παιδιά. Οι γονείς μπορούν να μυήσουν τα παιδιά τους στον υπέροχο κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών, μέσω των οποίων θα μάθουν να σκέφτονται πιο δημιουργικά και με περισσότερη φαντασία. Το παιχνίδι Ο Ιπτάμενος Λούι είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Σκοπός είναι ο κάθε παίκτης να προστατεύσει τον αχυρώνα σου και τα κοτόπουλα που βρίσκονται σε αυτόν την ώρα που ο Λούι τα απειλεί με το αεροπλάνο του. Στο τέλος κερδίζει αυτός που διαθέτει τα πιο καλά αντανακλαστικά. Από την άλλη με το Monster Dentist το παιδί σας γίνεται οδοντίατρος και ξεχωρίζει ποια δόντια χρειάζονται σφράγισμα και φροντίδα. Τελικός νικητής αυτός που θα είναι πιο γρήγορος. 

iptamenos loui

monster dentist

Αγοράστε τώρα τα αγαπημένα σας και ζήστε αξέχαστες οικογενειακές στιγμές! Για περισσότερες προτάσεις, επισκεφθείτε το zito.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ