Smart Life

Εσύ γνώριζες για το παράδοξο της νυχτερινής έμπνευσης

Μήπως είσαι κι εσύ νυχτερινός τύπος και δεν το ξέρεις;

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
native_2.jpg

Η νύχτα εμπνέει και απελευθερώνει τη δημιουργικότητα.

Την αίσθηση ότι μάλλον είμαι νυχτερινός τύπος την είχα ακόμα από τη σχολή. Πάντα τις εργασίες και όλα τα σοβαρά διαβάσματά μου, τα έκανα βράδυ. Και όταν λέω βράδυ, εννοώ μέχρι... τις πρώτες πρωινές. Η έμπνευση φυσικά έρχεται διαφορετική ώρα σε κάθε άνθρωπο, ανάλογα με τον τύπο του, όμως τελευταία ακούω συνεχώς νέες ιστορίες φίλων και συναδέλφων που είναι πιο αποδοτικοί το βράδυ. Είναι πάλι κι εκείνοι που δεν έχουν επιλογή. Και θα καταλάβετε σε λίγο τι εννοώ...



Το φαινόμενο της «πολικής νύχτας» μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα, όμως θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά του κόσμου. Στο βόρειο μέρος της Φινλανδίας, της Ρωσίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και στην Αλάσκα, οι άνθρωποι για μήνες χάνουν στην κυριολεξία το φως τους, καθώς μετά τις 23 Σεπτεμβρίου, ο ήλιος κατεβαίνει κάτω από τον ορίζοντα του Βόρειου Πόλου και τότε ξεκινά η «πολική νύχτα», που διαρκεί μέχρι τις 21 Μαρτίου. 

Περιοχές σαν το Ροβανιέμι ή το Λογκγέαρμπγεν της Νορβηγίας κάνουν μήνες να δουν ήλιο και εκεί η μαγεία της φύσης οδηγεί τους ανθρώπους να βρίσκουν την έμπνευσή τους -αναγκαστικά- μέσα στο σκοτάδι. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ηγέτες στις κορυφαίες εταιρίες του πλανήτη προέρχονται από χώρες της Σκανδιναβίας, ούτε φυσικά ότι η κορυφαία για πολλούς γαστρονομία της Ευρώπης βρίσκεται στο πιο βόρειο άκρο της. Είναι αυτό που λέμε για το παράδοξο της έμπνευσης. Εκεί που δεν το περιμένεις, έρχεται. Ακόμη και όταν έχει νυχτώσει για τους υπόλοιπους. Κάπως έτσι δεν ήταν και οι ζωές μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

Την περίοδο εκείνη που λίγο - πολύ το ωράριο όλων μας άρχισε να αλλάζει, θυμήθηκα κι εγώ τα παλιά. Άρχισα σιγά-σιγά να βάζω όλες μου τις δραστηριότητες το βράδυ και αμέσως προσαρμόστηκα. Γυμναστική, δουλειές, κείμενα, όλα αφού είχε νυχτώσει. Και πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι δεν ήμουν ο μόνος, γιατί μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να λένε ότι νιώθουν πιο παραγωγικοί τη μέρα, όμως η έμπνευση και η δημιουργικότητα λάμπουν τη νύχτα. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. 



Τη νύχτα τα πάντα είναι πιο έντονα, ενώ υπάρχει λιγότερο άγχος. Το μυαλό αδειάζει από τις σκέψεις της μέρας και αρχίζει το reboot για την επόμενη μέρα. Οι δημιουργικοί άνθρωποι εμπνέονται περισσότερο τη νύχτα και αισθάνονται πιο ελεύθεροι να εκφράσουν, να καλλιεργήσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους.

Έξι Vuse δημιουργοί, έχουν να σου πουν την ιστορία τους σχετικά με το πώς εμπνέονται τη νύχτα. Μπες εδώ και άκου τον Light, την Μαρία Κωνσταντάκη, τον Eponimo, τον DJ Pitsi, την Zosephine και την Στέλλα Πάσσαρη να σου διηγούνται τη δική τους νυχτερινή εμπειρία μέσω της νέας πλατφόρμας του Vuse, «του προϊόντος της χρονιάς 2021 στην κατηγορία του*». Ταυτόχρονα, αυτοί οι 6 σου δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσεις από 6 ξεχωριστά δώρα που θα σε κάνουν να εμπνευστείς κι εσύ ο ίδιος.

native_5.jpg

Επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις το δώρο που θα σε εμπνεύσει.

*Το Vuse ονομάστηκε «Προϊόν της Χρονιάς» στην κατηγορία του. Βάσει ανεξάρτητης έρευνας καταναλωτών που διεξήγαγε η IRI σε μια ομάδα 3.200 καταναλωτών στην Ελλάδα.   

#CHARGEBEYOND Powered by Vuse

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ