Smart Life

Οι κρυφές οάσεις του κέντρου που κάνουν απολαυστικό το καλοκαίρι

Τέσσερις κήποι στην Αθήνα για να χαλαρώσεις, παρέα με το myblu σου

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας ξαπλωμένος σε γρασίδι
©Pexels/ Pixabay

Το myblu μάς ξεναγεί στους καταπράσινους κήπους της Αθήνας για στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης από το αστικό καλοκαίρι.

Ας το παραδεχθούμε, οι πρώτες ζέστες φέρνουν και τα πρώτα ταξίδια-αποδράσεις εκτός πόλης. Ο πειρασμός άλλωστε είναι μεγάλος όταν υπέροχοι προορισμοί βρίσκονται σε απόσταση λίγων ωρών από την Αθήνα. Παρ’ όλα αυτά, το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να γίνει απολαυστικό, χωρίς καν να χρειαστεί να δεις κάποια σκηνή από τα «Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη. Οι κρυφές και οι λιγότερο κρυφές οάσεις του κέντρου μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε και να δώσουν νότες δροσιάς και φρεσκάδας, όπως κάνουν και οι γεύσεις του myblu, του No.1 ηλεκτρονικού τσιγάρου Νέας Γενιάς στην κατηγορία του, που έχει ήδη κερδίσει τις προτιμήσεις των ενήλικων ατμιστών.

Για φαντάσου, πόσο όμορφο είναι να περπατάς μέσα σε κατάφυτους κήπους, που ενώ βρίσκονται στην καρδιά της πόλης, σε μεταφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά κάπου άλλου, και ταυτόχρονα αν είσαι ενήλικας καπνιστής να έχεις μαζί σου το δροσερό Menthol με γεύση μέντα ή το απόλυτα καλοκαιρινό και φρουτένιο Mango-Apricot με γεύση Μάνγκο-Βερίκοκο. Φόρτισε για 30 λεπτά τη συσκευή myblu, ώστε να έχεις αυτονομία για μία ολόκληρη μέρα, επίλεξε ανάμεσα σε 9 ξεχωριστές γεύσεις και ξεκίνα για τις πιο απολαυστικές βόλτες που φέρνουν Κάτι Καλύτερο στο καλοκαίρι σου.

Λουλούδια

Κήπος της γαλλικής σχολής | Διδότου 6

Ένα από τα μυστικά που διαδόθηκε χάρη στην απόφαση της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών να ανοίξει τον κήπο στο κοινό για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Καθώς κατηφορίζεις τη Σίνα, αυτή η όαση κρύβεται πίσω από τον χαρακτηριστικό μαντρότοιχο και καλύπτει όλο το οικοδομικό τετράγωνο προς την Πρασσά και την Οκταβίου Μερλιέ. Φοίνικες, πεύκα και κυπαρίσσια δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό, ιδανικό για απογευματινές βόλτες. Τσέκαρε τα events που πραγματοποιούνται τακτικά εκεί, από εκθέσεις μέχρι προβολές ταινιών και μην αφήσεις να πάει χαμένη η ευκαιρία να ανακαλύψεις χαλικόστρωτα μονοπάτια ανάμεσα σε φοίνικες, πεύκα και κυπαρίσσια που σχηματίζουν διαδρομές μέσα σε κήπους που συνταιριάζουν τη γαλλική αισθητική με το αττικό πνεύμα. Στο βάθος του κήπου της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, στη μεσοτοιχία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, εκεί όπου παλιά ήταν το τένις, έχει ήδη αρχίσει το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου (με ελληνικούς υπότιτλους).

Κήπος Βρετανικής Σχολής | Σουηδίας 52

Συνεχίζουμε με ένα ακόμα ιστορικό αρχαιολογικό ινστιτούτο που επίσης διαθέτει τη δική του μυστική όαση, μόλις μερικά μέτρα από το μετρό «Ευαγγελισμός». Η Βρετανική Σχολή μετρά 136 χρόνια παρουσίας και το κτήριο της δεσπόζει στην οδό Σουηδίας. Πίσω από τις πύλες της κρύβεται ένας πανέμορφος, φροντισμένος και τακτοποιημένος κήπος, ο οποίος είναι ανοιχτός στο κοινό μόνο για συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Η απόλυτα ταιριαστή τοποθεσία για να απολαύσεις μια έκθεση τέχνης παρέα με το φρουτένιο Blueberry του myblu.

Κήπος

Διομήδειος Βοτανικός Κήπος | Ιερά Οδός 403

Αν και πρόκειται για τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Ανατολικής Μεσογείου, παραμένει «μυστικός» για πολλούς κατοίκους της πόλης. Εκτός από τους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που τον απολαμβάνουν σε τακτική βάση, ο Βοτανικός Κήπος είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τη δύση του ηλίου. Αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψη για να απολαύσεις τις καταπράσινες διαδρομές σε μια έκταση περίπου 1860 στρεμμάτων, τα οποία καλύπτονται από φυσική κυρίως βλάστηση που περιλαμβάνει περισσότερα από 550 είδη. Στα όρια του Κήπου συναντάμε ένα από τα αρχαιότερα δάση χαλεπίου πεύκης (Pinushalepensis) της Αττικής με φυσικό υπόροφο από σκίνα (Pistacialentiscus), πουρνάρια (Quercuscoccifera) και άλλα είδη.  Το ιστορικό του τμήμα φιλοξενεί τον νάρθηκα, ή Ferulacommunis, μέσα στον οποίο, σύμφωνα με τη μυθολογία ο Προμηθέας έκρυψε τη φωτιά για να τη χαρίσει στους ανθρώπους, αλλά και το κώνειο-ή Coniummaculatum- που σκότωσε τον Σωκράτη. Στρώσε καρό τραπεζομάντηλο για αξέχαστα πικ νικ και αν είσαι παρατηρητικός θα δεις ακόμα και αλεπούδες, λαγούς, κουνάβια, πέρδικες, κουκουβάγιες να κυκλοφορούν και να πετούν ελεύθερα.

Λουλούδια

Λύκειον | Ριζάρη

Ίσως ο πιο παραγνωρισμένος κήπος της Αθήνας και κάπως «ριγμένος» επειδή λίγα μέτρα πιο μακριά το Πάρκο Ελευθερίας ατενίζει την κίνηση πάνω στη Βασιλίσσης Σοφίας. Παρόλα αυτά, το Λύκειον θα αποζημιώσει όσους ξεφύγουν από την τυπική διαδρομή που κάνουμε οι περισσότεροι όταν βγαίνουμε από την έξοδο του μετρό στον Ευαγγελισμό, αρκεί να διασχίσεις τη Ριζάρη και θα αποκαλυφθεί μπροστά σου.Το όνομά του το οφείλει στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο, καθώς εκεί βρισκόταν το Λύκειο του Αριστοτέλη. Μάλιστα, μέσω μια μικρής πόρτας συνδέεται με ένα ακόμα υπέροχο κήπου το κέντρου, εκείνον του Βυζαντινού Μουσείου. Ησυχία, πλούσιες σκιές, έναν δροσερό checkpoint για να κάνεις μια σύντομη στάση, να ανασυνταχθείς πριν βγεις ξανά στον καυτό αθηναϊκό ήλιο ή ακόμα και για να απολαύσεις ένα γρήγορο γεύμα, ξεφεύγοντας για λίγο από τους τοίχους του γραφείου.

Όπου και αν σε βγάλει ο δρόμος σου, μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις με ένα κλικ στη συσκευή myblu την προγεμισμένη κάψουλα με τη γεύση που εσύ προτιμάς και να απολαύσεις ένα καλοκαίρι γεμάτο δροσιά και φρεσκάδα.

myblu

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ