1821 Digital Gallery
Η Lady Edith του Downton Abbey μιλάει στην A.V.

Η Lady Edith του Downton Abbey μιλάει στην A.V.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου

Το Downton Abbey, η επιτυχημένη σειρά του ITV που έκανε το τηλεοπτικό κοινό να υιοθετήσει βρετανική προφορά και καλούς τρόπους, επιστρέφει με την 5η σεζόν. Η σειρά θα προβάλλεται σε πρώτη προβολή και σε ποιότητα high definition από τον ΟTE TV. Με αφορμή την πρεμιέρα του νέου κύκλου, λίγο μετά τη Μ. Βρετανία, στις 8 Οκτωβρίου, μιλήσαμε με τη Λόρα Κάρμαικλ, γνωστή και ως Lady Edith.

Η Lady Edith έχει εξελιχθεί από ένα κορίτσι της βρετανικής αριστοκρατίας σε μια δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα. Βρίσκεται εκεί που θα ήθελε ή κυνηγάει κάτι περισσότερο στη ζωή; 

Νομίζω πως δεν το είχε σχεδιάσει. Νιώθω πως θα είχε γίνει μια αρκετά συμβατική σύζυγος, αν δεν της είχαν συμβεί κάποια περιστατικά. Όμως με όσα της συνέβαιναν αναγκάστηκε να αναλάβει δράση και είναι ενδιαφέρον πώς ο λόγος που έγραψε στην εφημερίδα, και τελικά κατέληξε να πιάσει εκεί δουλειά, ήταν για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να ψηφίσει γιατί οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου πριν τα 30, εκτός αν ήταν παντρεμένες. Είναι λοιπόν αρκετά ενδιαφέρον, γιατί είναι από εκείνα τα πράγματα που την ενέπνευσαν να γράψει. Το να είναι ανύπαντρη και γυναίκα ξαφνικά σήμαινε κάτι άλλο για εκείνη, κάτι για το οποίο είχε να μιλήσει. Επομένως τα πλάνα της άλλαξαν.

Η Lady Edith έχει ήδη υπομείνει αρκετά μέχρι τώρα. Θα βελτιωθούν τα πράγματα για εκείνη στην 5η σεζόν ή πρέπει να προετοιμαστεί για περισσότερη αγωνία; 

Νομίζω ότι θα είναι αρκετά δύσκολα κατά κάποιο τρόπο, γιατί την παρακολουθούμε να προσπαθεί να διατηρήσει μια σχέση με την κόρη της, ενώ το κρατάει απόλυτα μυστικό από τον κόσμο. Οπότε είναι ένα διαφορετικό είδος αγωνίας, αλλά και πάλι νομίζω δεν εγκαταλείπει. Συνεχίζει να αγωνίζεται για… την ευτυχία της βασικά και αυτό θα συνεχιστεί αυτή τη χρονιά.

Αναφέρατε την κόρη της και αυτό με οδηγεί στην επόμενη ερώτηση. Έχουμε δει πολύ λίγα για τη νόθα κόρη της. Να περιμένουμε περισσότερα για εκείνη στην 5η σεζόν;

Ναι, προσπαθεί απελπιστικά να αποτελέσει μέρος της ζωής της κόρης της, ειδικά τώρα που ο πατέρας της Γκρέγκσον αγνοείται. Είναι σημαντικό να είναι μαζί της, είναι ο δεσμός της με εκείνον και εξάλλου, έχει ανάγκη από κάποιον να την αγαπήσει. Αλλά η οικογένεια δε γνωρίζει απολύτως τίποτα, οπότε είναι όλοι κάπως μπερδεμένοι απέναντί της λόγω της περίεργης συμπεριφοράς της.

image

Έχετε κάτι κοινό με το χαρακτήρα της Lady Edith; 

Νομίζω πως είμαστε αρκετά διαφορετικές βασικά. Έχει αυτό το «ύφος», το οποίο είναι κομμάτι του χαρακτήρα της και πάντα το απολάμβανα γιατί είναι εντελώς διαφορετικό από τη δική μου ζωή. Αυτό που έχουμε κοινό είναι ότι είμαι η μεσαία από τρεις αδελφές. Αλλά μόνο αυτό, διότι τα πηγαίνουμε πολύ καλά, είμαστε κολλητές και δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσά μας. Δεν έχουν σχέση με τη σόουμπιζ, αλλά είναι πολύ ενθουσιασμένες με την επιτυχία της σειράς και είναι μεγάλες θαυμάστριες, νομίζω θα το παρακολουθούσαν ακόμα κι αν δεν έπαιζα εγώ (γελάει).

Πριν το Downton Abbey δουλεύατε ως ρεσεψιονίστ σε ιατρείο. Πώς καταλήξατε στην οντισιόν της σειράς; 

Ναι, πράγματι, ήμουν ρεσεψιονίστ, ήταν η πλήρους απασχόλησης δουλειά μου, αλλά είχα τελειώσει τη δραματική σχολή και εργαζόμουν ως ηθοποιός όταν οι δουλειές το επέτρεπαν, όταν προέκυπτε κάποιος ρόλος. Αλλά όπως συνηθίζεται με τους περισσότερους ηθοποιούς, έπρεπε να έχω μια δουλειά για να πληρώνω τους λογαριασμούς. Οπότε από ηθοποιός που πάλευε να πληρώσει το νοίκι της βρέθηκα στο Downton Abbey, το οποίο ήταν μεγάλη αλλαγή και άλλαξε όχι μόνο την καριέρα αλλά και τη ζωή μου. Σήμαινε ότι δε θα χρειαζόταν να επιστρέψω στο ιατρείο, κι αυτό ήταν τέλειο (γελάει).

image

Ανησυχείτε ότι ο χαρακτήρας της Lady Edith μπορεί να επηρεάσει την υποκριτική σας καριέρα; 

Δε ξέρω… είναι κάπως περίεργο. Νομίζω πως ξέρω τι εννοείς, και είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσέχει κανείς αλλά ταυτόχρονα είμαι και ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Και νομίζω πως δεν αποτελεί έκπληξη το να σε ταυτίζουν οι άνθρωποι με δραματικές σειρές εποχής και τέτοιου είδους πράγματα. Αλλά ειδικά τα πρώτα χρόνια πρόσεξα ότι μου έδιναν ρόλους «κακιάς», οι οποίοι είχαν πολύ πλάκα, αλλά δε το είχα ξανακάνει και πραγματικά απολάμβανα να υποδύομαι αυτούς τους δυναμικούς χαρακτήρες. Πιστεύω πως όπως με όλα, υπάρχουν υπέρ και κατά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να εστιάσεις στα αρνητικά όταν τα θετικά είναι τόσο καλά. Νομίζω πως είμαι αρκετά τυχερή γιατί η Lady Edith έχει ένα πολύ δυναμικό παρουσιαστικό, ξέρεις, με τα μαλλιά και το ύφος, και πάντα ένιωθα αρκετά διαφορετικά, νομίζω με αναγνωρίζουν αρκετά συχνά κι αυτό είναι ευλογία από κάποια απόψη.

Download Video as MP4

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5