- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ταγιάνι: Hotspots για πρόσφυγες εκτός της ΕΕ -Σε Αλβανία ή ΠΓΔΜ
«Η αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
«Εάν κάθε κράτος- μέλος δρα βάσει των δικών του συμφερόντων, τότε η Ένωση θα διαλυθεί» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξή του στις εφημερίδεςτου γερμανικού ομίλου ΜΜΕ Funke. Ο Ταγιάνι απηύθυνε έντονη προειδοποίηση στα κράτη- μέλη για τους κινδύνους του εγωισμού στην προσφυγική πολιτική. «Η αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο Ταγιάνι θύμισε στα γερμανικά κυβερνητικά κόμματα, που βρίσκονται σε διένεξη για το θέμα, ότι η μετανάστευση δεν είναι ένα «αμιγώς γερμανικό πρόβλημα». Όπως είπε, η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται εξίσου υπό πίεση. «Το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι τώρα οι εθνικές λύσεις. Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή στρατηγική». Η σταθερότητα της Ευρώπης εξαρτάται από τη σταθερότητα της Γερμανίας, προσέθεσε.
Ο ίδιος τάσσεται κατά «μέτρων στα εσωτερικά σύνορα» και υποστήριξε ότι η λύση βρίσκεται εκτός κι όχι εντός της Ε.Ε. «Πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα. Και πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στην Αφρική προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αιτίας των προσφυγικών ροών».«Χρειαζόμαστε hotspots για πρόσφυγες εκτός της Ε.Ε.», είπε επίσης, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να φανταστεί δύο τέτοια κέντρα στα Βαλκάνια, για παράδειγμα στην Αλβανία ή στη ΠΓΔΜ .
«Και χρειαζόμαστε δύο ή τρία τέτοια κέντρα και στην Αφρική». Η Λιβύη, θεωρεί, είναι μία χώρα- κλειδί, που πρέπει να σταθεροποιηθεί επειγόντως. «Στον Νίγηρα, στην Τυνησία και στο Μαρόκο θα μπορούσαν επίσης ενδεχομένως να δημιουργηθούν hotspots» προσθεσε ο Ταγιάνι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Επαναστατικό Δικαστήριο του Ιράν επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και περιορισμούς στα social media
Κάνει λόγω για νοθεία στις εκλογές της Βραζιλίας και πως η «εγκληματική οργάνωση» του Λούλα του έκλεψε τη νίκη
«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της El País
Οικογένειες αγωνιούν να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους
Φόρος 6% αναμένεται να επιβληθεί στις τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2027
Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Στους 68 οι νεκροί, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Ρεκόρ εδρών για τα αραβικά κόμματα
Σχεδόν 80 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με 15 να βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση
Η Ισπανία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη και το το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά την Κίνα
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν στα δύο αραβικά κόμματα, την Ενιαία Λίστα και το Ρα’αμ, τουλάχιστον 19 από τις 120 έδρες της Βουλής
Τι είναι, πώς καταμετρώνται και ποια κόμματα μπορεί να ωφεληθούν
Συγκλονισμένη η χώρα, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
Το σύστημα ασφαλείας LZB παρουσίασε βλάβη το πρωί της Τετάρτης
Τουλάχιστον 64 οι νεκροί, φόβοι για ακόμα περισσότερους
Θα ορίσει τις προσεχείς ημέρες έναν υποψήφιο, στον οποίο θα αναθέσει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης
Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει βίζες εισόδου στην οικογένεια Μπολσονάρου
Η κατάσταση της παιδείας στη Γαλλία και η πολιτική «δώσε περισσότερα σε αυτούς που έχουν λιγότερα»
Συντρίμμια, εκτροχιασμένα βαγόνια, βαλίτσες και άλλα αντικείμενα επιβατών
Η πολιτική εκπροσώπηση της αραβικής μειονότητας, οι διαφορετικές στρατηγικές των κομμάτων και οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν στο ισραηλινό πολιτικό σύστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.