- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο του Κιμ: Είναι χαρισματικός - Θα μείνει στην ιστορία
Τι δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου
Εγκωμιαστικά ήταν τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα και τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα απίστευτο μέρος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «η πραγματική αλλαγή είναι όντως δυνατή». Αναφερόμενος στη συνάντηση του είχε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν την χαρακτήρισε «ειλικρινή, άμεση και παραγωγική».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα έχει ήδη προχωρήσει στην καταστροφή χώρου πυραυλικών δοκιμών, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η λεπτομέρεια δεν περιλαμβάνεται στο κοινό ανακοινωθέν καθώς οι δυο ηγέτες συμφώνησαν επ' αυτού μετά τη σύνταξή του.
Συνεχίζοντας, ο Ντόναλντ Τραμο δήλωσε ότι ο κόσμος θέλει πραγματικά να συνεργαστεί με τη Βόρεια Κορέα. «Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρίκη της μάχης με τις ευλογίες της ειρήνης», είπε. «Δεν υπάρχει όριο για το τι μπορεί να επιτύχει η Βόρεια Κορέα όταν εγκαταλείψει τα πυρηνικά».
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι «θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως ο ηγέτης που εγκαινίασε μία νέα εποχή ευημερίας για τον λαό του», ενώ παράλληλα τον χαρακτήρισε «χαρισματικό». «Είναι πολύ χαρισματικός. Ήρθε στην εξουσία σε νεαρή ηλικία και διοίκησε μία χώρα», είπε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στον Otto Warmbier, τον φοιτητή που είχε φυλακιστεί στη Βόρεια Κορέα και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στις ΗΠΑ, χάνοντας λίγο αργότερα τη μάχη για τη ζωή. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρος, χωρίς τον Οtto Warmbier «αυτό δεν θα συνέβαινε», και η σημερινή συνάντηση αποτελεί δικαίωση, με κάποιο τρόπο, για τους γονείς τους.
Όσον αφορά στις πολεμικές ασκήσεις στις οποίες προχωρούν κάθε χρόνο ΗΠΑ και Νότια Κορέα, ο Αμερικανός πρόεδρος τις χαρακτήρισε προκλητικές και τόνισε ότι κοστίζουν πολλά χρήματα στην Αμερική. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι ασκήσεις θα τεθούν σε αναμονή εκτός αν οι διαπραγματεύσεις με την Βόρεια Κορέα δεν εξελιχθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Σημειώνεται, ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα το BBC σχολιάζει ότι δεν είναι σαφές εάν έχει ζητηθεί η γνώμη της Νότιας Κορέας, παρόλα αυτά, αναφέρει το βρετανικό Μέσο, ο Τραμπ μιλάει για αυτό με αυτοπεποίθηση.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο στη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν συζητήθηκε και το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να καταπιέζει τον λαό της ο Τραμπ απάντησε «Πιστεύω ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση εκεί» και σημείωσε ότι το κύριο ζήτημα είναι η αποπυρηνικοποίηση.
Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι προς το παρόν οι κυρώσεις παραμένουν και ότι θα τις άρει όταν βεβαιωθεί για την αποπυρηνικοποίηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.