Αθλητισμος

Μοναδικά φωτογραφικά κλικς από το ιπτάμενο υπερθέαμα στη Σαντορίνη

Το νησί των Κυκλάδων φιλοξένησε για ακόμη μία χρονιά τους κορυφαίους αθλητές του freerunning

316539-624062.jpg
Άγγελος Κούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376580-777387.jpg
Πέτρος Σοφικίτης/cpsofikitis.com

Για 7η χρονιά το νησί της Σαντορίνης βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των φίλων του freerunning και του parkour παγκοσμίως, φιλοξενώντας για άλλη μία φορά τον σημαντικότερο ίσως διαγωνισμό του είδους.

Το Red Bull Art of Motion πραγματοποιήθηκε και πάλι στο μαγευτικό σκηνικό των Κυκλάδων, με θέα το Ηφαίστειο -το περασμένο Σάββατο- και σίγουρα αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους πάνω από 2.500 θεατές που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τις επιδόσεις της παγκόσμιας ελίτ των αθλητών του freerunning.

Τις καταπληκτικές φιγούρες και τα άλματα από τα λευκά σπίτια της Οίας κατέγραψαν κάμερες μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, γεγονός που αποτελεί μία εξαιρετική διαφήμιση για το, ήδη δημοφιλές, νησί των Κυκλάδων.

Αναφορικά με το διαγωνιστικό μέρος, στην πρώτη θέση του βάθρου βρέθηκε ο πρωτοεμφανιζόμενος (!) Alexander Titarenko από την Ουκρανία, ο οποίος εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, καταφέρνοντας έτσι να συγκεντρώσει 418 βαθμούς και να κερδίσει και το βραβείο για το «Καλύτερο Τρικ».

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Nate Weston από την Αμερική, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το βάθρο είχε και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς ο νεαρός Δημήτρης Κυρσανίδης από τη Θεσσαλονίκη -ο οποίος έχει καταφέρει να κερδίσει δύο φορές στο συγκεκριμένο διαγωνισμό- κατέλαβε την τρίτη θέση. Tέλος, καλύτερη γυναίκα του διαγωνισμού αναδείχτηκε η Aleksandra Shevchenko από τη Ρωσία.

Ο φωτογράφος Πέτρος Σοφικίτης παρευρέθηκε (μαζί με την ομάδα της Canon) στο νησί, αποθανατίζοντας το «ιπτάμενο» υπερθέαμα και χαρίζοντάς μας έτσι μερικά μοναδικά φωτογραφικά κλικς. 

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

Παρκούρ

*Info: Απόφοιτος του Napier University, ο Πέτρος Σοφικίτης επιστρέφει στην Ελλάδα το 2008 και αρχίζει την επαγγελματική του πορεία πλάι στον πάτερα του και καταξιωμένο φωτογράφο Δημήτρη Σοφικίτη. Tο 2011 ιδρύει, μαζί με τον αδελφό του Κωνσταντίνο, μία εταιρεία η οποία προσφέρει φωτογραφικές υπηρεσίες με κυρίαρχο άξονα την ταξιδιωτική φωτογραφία και τη φωτογραφία γάμου. Στο ενεργητικό του καταγράφονται συνεργασίες με το TedxAthens και την Google Greece, ενώ από το 2017 τα clicks του εμπιστεύονται η Eurobank και η FoxHellas. Έχει διακριθεί σε φημισμένους διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων και ο SWPP Competition από τον οποίο έχει λάβει τον τίτλο του "Contemporary Portrait Photographer of the Year", το 2011. Πρόσφατα πραγματοποίησε την ατομική του έκθεση "Hinterland" στη Νέα Υόρκη, η οποία θα επαναληφθεί στην χώρα μας τον Νοέμβριο του 2017 στην Kontaki Design gallery, στο κέντρο της Αθήνας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο site του: cpsofikitis.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ