Αθλητισμος

Ήταν ή όχι πέναλτι;

Οι απόψεις διίστανται για τη φάση της χρονιάς στο Ρεάλ-Γιουβέντους

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
daianoxwsaejcbg.jpg

Η Ρεάλ έψαχνε απεγνωσμένα ένα γκολ για να αποφύγει την παράταση απέναντι στη Γιουβέντους. Ο Τόνι Κρόος έβγαλε τη σέντρα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο αμαρκάριστος Λούκας Βάθκεθ ήταν έτοιμος να σουτάρει δύο μέτρα μακριά από τον Μπουφόν. Ο Μπενατιά πήγε με φόρα να μαρκάρει, ο Ισπανός έπεσε και ο Άγγλος ρέφερι Όλιβερ έδωσε πέναλτι.

Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες από τους Ιταλούς και μάλιστα ο Τζανλουίτζι Μπουφόν αποβλήθηκε για εξύβριση στον διαιτητή.

Αργότερα, σαφώς πιο ήρεμος, ο Μπουφόν μίλησε για μια «αμφισβητούμενη φάση», αλλά δεν παρέλειψε να πει πως «ο διαιτητής δεν είναι άνθρωπος, αλλά ζώο που έδωσε πέναλτι σε αυτό το σημείο του αγώνα». Ως γνωστόν, όμως, οι παραβάσεις πρέπει να δίνονται ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου μιας αναμέτρησης.

Πάντως, όταν ο Μπουφόν έκανε δηλώσεις on camera και πέρασε δίπλα του ο Ρονάλντο, οι δυο τους αγκαλιάστηκαν και είχαν μια εγκάρδια συνομιλία.

Αντίθετα, πάνω στην ένταση της στιγμής και πριν ακόμη εκτελεστεί το πέναλτι, ο Κιελίνι έκανε χαρακτηριστικές κινήσεις προς τους παίκτες της Ρεάλ, λέγοντας πως «χρημάτισαν» τον διαιτητή.

Από ‘κει και πέρα, υπήρξαν αντεγκλήσεις στα δημοσιογραφικά θεωρεία ανάμεσα σε Ισπανούς και Ιταλούς δημοσιογράφους (!), ενώ η κάμερα πιάνει τον προπονητή της Γιούβε, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να έχει έντονο διάλογο με τον Σέρχιο Ράμος. Ο αρχηγός της Ρεάλ ήταν τιμωρημένος, αλλά στα τελευταία λεπτά άφησε τη θέση του στη σουίτα και κατέβηκε στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια. Έτσι, δεν αποκλείεται να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική.

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολλοί που το θεωρούν πέναλτι και άλλοι που λένε το αντίθετο. Και δεν μιλάμε για απλούς φιλάθλους, αλλά για παλαίμαχους διαιτητές και ποδοσφαιριστές.

pen.jpg

Τελικά ήταν πέναλτι ή όχι; Αυτές οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Ο Μπενατιά έχει επαφή με τον Βάθκεθ σε δύο σημεία του σώματος και μοιραία ο επιθετικός της Ρεάλ, χάνει το πλεονέκτημα που είχε απέναντι από τον Μπουφόν. Άρα, ναι, ήταν πέναλτι…

daianoxwsaejcbg.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ