Αθλητισμος

Ο κύβος ερρίφθη: Οριστική διακοπή στην Τούμπα

Παίκτες AEK: «Μπάλα με όπλα δεν παίζουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
paok23.gif

Διεκόπη οριστικά η αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στην Τούμπα, χωρίς όμως να ορίζεται η υπαιτιότητα, σύμφωνα με απόφαση του διαιτητή Γιώργου Κομίνη.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Κομβικό ρόλο θα παίξει το τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνος. Βέβαια, κρίνοντας από τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δεν αποκλείεται οποιαδήποτε απόφαση να αναιρεθεί σε δεύτερο βαθμό και η βαθμολογία να έρθει για πολλοστή φορά «τούμπα».

Ο ΠΑΟΚ επιμένει πως το φύλλο αγώνος έκλεισε με διακοπή και με το σκορ στο 1-0 (δηλαδή μέτρησε τελικά το γκολ), την ώρα που η ΑΕΚ αρνήθηκε να κατέβει λόγω των απειλών με όπλα. Ειδικότερα, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ξεκαθάρισαν πως δεν επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς «μπάλα με όπλα, δεν παίζουμε».

Στον απόηχο των όσων εκτυλίχθηκαν στην Τούμπα, θεωρείται βέβαιη η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο επανάληψης καταστάσεων επί υπουργίας Κοντονή (διακοπή πρωταθλήματος).

«Ντου» Σαββίδη 

Είχαν προηγηθεί πρωτοφανή γεγονότα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, μεταξύ των οποίων η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε σε εμφανή θέση ένα περίστροφο. Παράγοντες της ΑΕΚ ισχυρίζονται πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είπε απευθυνόμενος στον διαιτητή: «Είσαι νεκρός», την ώρα που ο Λιούμπος Μίχελ τού φώναξε: «Τελείωσες».

Αφορμή για να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου ήταν η απόφαση του διαιτητή Κομίνη να ακυρώσει σωστά γκολ του ΠΑΟΚ ως οσφάιντ. Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις και «ντου» παραγόντων του «Δικέφαλου του Βορρά», με αποτέλεσμα ο διαιτητής μαζί με τους βοηθούς, Ηλία Αλεξέα και Κωνσταντίνο Ποντίκη, να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια της Τούμπας και το παιχνίδι να διακοπεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ