stocksnap_5104095bd6.jpg
Αυτοκινηση

Auto Voice: Αφιέρωμα Αυτοκίνητο

On the road again: Νέα μοντέλα, πρωτοποριακές τεχνολογίες, ασφαλής οδήγηση σε 24 άρθρα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το μεγαλείο της εποχής μας είναι ότι, όντας στο σταυροδρόμι θεσμικών αλλαγών στον κόσμο της αυτοκίνησης, έχουμε την τύχη να οδηγάμε αυτοκίνητα που βρίσκονται στο απόγειο της «απόσβεσης» της ιδέας της μετακίνησης!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα σημερινά αυτοκίνητα είναι όμορφα, διαθέτουν εξεζητημένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας ακολουθώντας πιστά τις εξελίξεις της εποχής μας, είναι πιο ασφαλή από ποτέ, αλλά και δεν έχουν «ενοχές» για την οδηγική ευχαρίστηση που προσφέρουν.

Οι επιταγές, χωρίς να γνωρίζει κάποιος με σαφήνεια από πού προέρχονται, «ορίζουν» την σταδιακή κατάργηση του ρόλου των συναισθημάτων πίσω από το τιμόνι… Το autonomous driving είναι μία μεγάλη ανακάλυψη, αλλά όπως όλες οι εξεζητημένες ανακαλύψεις, περνάνε μέσα από την παράμετρο της χρήσης της… Μπορεί κατά την γνώμη μας να αποτελέσει λύση για συγκεκριμένες εφαρμογές, αλλά είναι αδιανόητο να «καταργήσει» τον οδηγό και όλα όσα ζει, ονειρεύεται και προσδοκά πίσω από το τιμόνι. Εξαντλημένος από τις σκέψεις και την συγγραφή αυτού εδώ του πονήματος, αποκοιμήθηκα… Και ξύπνησα με έναν εφιάλτη: έβλεπα λέει ένα musclecar να οδηγείται μόνο του στις στροφές της Πάρνηθας… Μη χειρότερα…

Ξεφυλλίστε το pdf εδώ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Δειτε περισσοτερα