Αυτοκινηση

Seat Arona: Start moving σε νέα διάσταση

Ένα κομψό, ευρύχωρο, ασφαλές και μοντέρνο SUV πόλης και όχι μόνο

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 657
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-seat-1.jpg

Τα SUV αυτοκίνητα της κατηγορίας Β, της επονομαζόμενης και supermini, ακολουθώντας την τάση της εποχής διεκδικούν –και παίρνουν– όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας από την αγορά. 

Η Seat δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από την εξέλιξη αυτή, και έχοντας μία πολύ καλή βάση, που ακούει στο όνομα Ibiza, πήρε όλη του τη φιλοσοφία και δημιούργησε το Arona, το compact SUV, έτσι ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να μπορέσει να επιλέξει ανάλογα με τα γούστα του απολαμβάνοντας ίδια κορυφαία ποιότητα κατασκευής, κύλισης και τεχνολογιών! 
Το Arona, με τη σειρά του, δεν είναι απλώς το πρώτο compact crossover της μάρκας. Είναι ο μικρός αδελφός της οικογένειας των Seat SUVs αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μικρών διαστάσεών του για χρήση στην πόλη με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός SUV για χρήση εκτός πόλης. Είναι κομψό, ευρύχωρο (πορτμπαγκάζ 400 λίτρων), πρακτικό και άνετο για καθημερινή αστική χρήση, όσο και στιβαρό, σπορ και αποδοτικό για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου.

av-seat-2.jpg

Τεχνολογίες

Όσον αφορά την παθητική και ενεργητική ασφάλεια, το νέο Arona αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης που συναντάμε κυρίως σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως Front Assist, Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go κ.ά. 

Από άποψη συνδεσιμότητας και άνεσης, μπορούμε να βρούμε όλα τα γνωστά και εκτιμητέα για την αξία τους συστήματα infotainment, όπως το Keyless Entry με Start & Stop System, την υψηλής ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, την premium οθόνη 8” black panel, την ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα Beats Audio. Το Arona είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το Seat DriveApp. Παράλληλα, διακρίνεται και για τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης που είναι διαθέσιμες. 

av-seat-4.jpg

Στον δρόμο

Όλοι οι κινητήρες του νέου Seat Arona διαθέτουν σύστημα άμεσου ψεκασμού, στροβιλοσυμπιεστή και αυτόματο σύστημα stop&go. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί κινητήρες βενζίνης, όλοι με αλουμινένιο μπλοκ. Ο πρώτος είναι ο 3-κύλινδρος, 1.0 TSI 95 PS με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας 1.0 TSI 115 PS έρχεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-τάχυτο DSG διπλού συμπλέκτη. Στην πρώτη φάση λανσαρίσματος του νέου SEAT Arona, θα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις (1.0 TSI 95 PS, 115 PS χειροκίνητο και DSG). 

Στη συνέχεια, στην γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα προστεθεί και ο τρίτος κινητήρας βενζίνης, ο νέος 4-κύλινδρος 1.5 TSI EVO 150 ίππων με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων, αποκλειστικά στην έκδοση FR, με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. 
Όσον αφορά τις εκδόσεις πετρελαίου, ο κινητήρας 1.6 TDI θα διατίθεται με 95 PS (5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 7-τάχυτο κιβώτιο DSG) καθώς και με 115 PS (6-τάχυτο κιβώτιο). Τέλος, μετά τα μέσα του 2018 θα λανσαριστεί ο κινητήρας 1.0 TSI 90 PS CNG. 

av-seat-3.jpg

Το Arona είναι από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, γεγονός που συμβάλλει στις καλύτερες επιδόσεις, με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση, όσο και στη δυναμική οδηγική συμπεριφορά. Το Arona είναι ευέλικτο, ασφαλές, σταθερό, με εξαιρετική ανάρτηση, φρενάρει άριστα, ενώ το τιμόνι ανταποκρίνεται γρήγορα και με ακρίβεια. 

Οι τιμές απόκτησης των νέων Seat Arona, για τις εκδόσεις βενζίνης 1.0 ECO TSI 95HP Reference αρχίζουν από €14.800 και εκείνες του πετρελαίου 1.6 TDI 95HP Reference από €16.650. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ