Αυτοκινηση

Citroen C3Q: Συμπυκνωμένη αγάπη για την αυτοκίνηση

Το νέο C3 αποτελεί ένα νέο, καθοριστικό κεφάλαιο για τη μάρκα, ενσωματώνοντας και τις υπόλοιπες βασικές αξίες της Citroen: αισιοδοξία, ανθρώπινο στοιχείο και έξυπνη τεχνολογία.

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 657
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-anoigma.jpg

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το νέο C3, οι πρώτες κριτικές ήταν ότι επρόκειτο για ένα εκκεντρικό αυτοκίνητο που σκόπευε να φέρει τα πάνω κάτω στην κατηγορία των supermini! Τα κατάφερε; Προφανώς τα έχει καταφέρει μία χαρά και όχι μόνο αυτό, αλλά και κάτι περισσότερο: εδραίωσε τη νέα σχεδιαστική άποψη της Citroen, που θέλει ένα αυτοκίνητο να «μας κοιτάζει» στους δρόμους με διαφορετική όψη… 

Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι αυτό δεν έχουμε αναζητήσει κάποια φορά στην αγοραστική μας καριέρα στην αυτοκίνηση; Κάτι διαφορετικό. Ε, λοιπόν, αυτό το διαφορετικό, το εκκεντρικό, το ριζοσπαστικό, το ρηξικέλευθο, η Citroen το έκανε πραγματικότητα και κοινή αισθητική ταυτότητα των μοντέλων της. Όχι μόνο εξωτερικά. Όχι. Και στο εσωτερικό το ίδιο. Βρήκε, με τόλμη, τρόπους να μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, να έχουμε άπλετο χώρο, καλή επαφή με τις φωτεινές επιφάνειες, ποιότητα κατασκευής και χρώμα. Ναι, χρώμα. Που τόση ανάγκη το έχουμε. 

auo-2.jpg

Το best seller της κατηγορίας του αντικατοπτρίζει πλήρως το σύγχρονο όραμα της Citroen, την άνεση που προσφέρουν τα οχήματά της, παρέχοντας αυτοκίνητα με μοναδική σχεδίαση και ισχυρή προσωπικότητα. Το Citroen C3 ξεχειλίζει από φρεσκάδα και συγκεντρώνει βλέμματα θαυμασμού, και εστιάζει διεθνώς στην πρωτιά στις πωλήσεις στην  κατηγορία του. 

Είναι ένα αυτοκίνητο ασφαλές, με την τελευταία λέξη σε επίπεδο συνδεσιμότητας, που «αποπλανά» τους νέους αγοραστές και είναι σαφώς ανανεωμένο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, με την επιλογή που βλέπουμε στις εικόνες να είναι απλά μονόδρομος!
Σημαντικό στοιχείο των δυνατοτήτων που παρέχονται στους αγοραστές του νέου C3 είναι το μεγάλο πακέτο εξατομίκευσης που προσφέρει το μοντέλο, με τρεις χρωματισμούς οροφής και εννέα χρώματα αμαξώματος, που μαζί με τα τέσσερα διαφορετικά εσωτερικά προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 36 συνολικά συνδυασμούς!

auto-4.jpg

Λειτουργικότητα
Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν 3D σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση ομιλίας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα ανίχνευσης νεκρής γωνίας. Η αποτελεσματικότητα του νέου C3 εκτείνεται επίσης σε μια πλήρη σειρά υψηλής απόδοσης βραβευμένων 3-κύλινδρων κινητήρων τεχνολογίας Euro 6, PureTech βενζίνης 68, 82 και 110 ίππων Turbo PureTech (βραβευμένοι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως «Κινητήρες της Χρονιάς» στην κατηγορία τους) και BlueHDi diesel 75 και 100 ίππων, και το τελευταίας γενιάς αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ΕΑΤ6. 

auto-3.jpg

Αν θελήσουμε να αξιολογήσουμε την «επιχείρηση νέο C3», θα μπορούσαμε χωρίς υπερβολή να πούμε ότι η Citroen κατασκεύασε ένα από τα πιο ιδιαίτερα σε εμφάνιση και προτάσεις supermini της αγοράς. Και το πέτυχε αυτό δίνοντας έμφαση στην εξατομίκευση, στην άνεση και στην ψηφιακή τεχνολογία.

Advanced Comfort
Τα αυτοκίνητα της Citroen, είτε αναφερόμαστε σε αυτοκίνητα πόλης είτε σε οικογενειακά αυτοκίνητα, αυτοκίνητα diesel, αυτοκίνητα βενζίνης, πολυμορφικά, έχουν μεγάλη παράδοση στην ανάρτηση. Πλέον έχουμε την εξέλιξη ενός νέου συστήματος υδραυλικής ανάρτησης που ονομάζεται Advanced Comfort, το οποίο είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που εμπεριέχει ποικιλία νέων τεχνολογιών με την ανάρτηση φυσικά στο επίκεντρο. 

auto-5.jpg

Αξία
Οι τιμές εκκίνησης θα αρχίζουν περίπου από €11.950 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση C3 1.2 PureTech 68 Live, ενώ η νέα προωθητική πολιτική της ελληνικής αντιπροσωπείας περιλαμβάνει και νέο άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με χαρακτηριστικά την προκαταβολή 35%, το μηδενικό επιτόκιο και τη διάρκεια των 36 μηνών. Παράλληλα, συνεχίζει να ισχύει η 5ετής εγγύηση. Η Citroen παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν το νέο C3 iTouch, μoντέλο 2018, μία νέα έκδοση που περιλαμβάνει εργοστασιακό Navigation Citroen Connect Nav, ήτοι σύστημα Navigation 3D με φωνητικές εντολές, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες παρκαρίσματος. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ