ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Εγκλήματα κομμουνισμού: Ο καθηγητής Παγουλάτος παρεμβαίνει

Ας ρωτήσουν τους πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης
1029
Εγκλήματα κομμουνισμού: Ο καθηγητής Παγουλάτος παρεμβαίνει
Εγκλήματα κομμουνισμού: Ο καθηγητής Παγουλάτος παρεμβαίνει
1029
  • Shares

«Ας ρωτήσουν τους πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης:: Αυτό είναι το «ζουμί» από την  παρέμβαση του κ. Γιώργου Παγουλάτου, καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο ΟΠΑ, στη συζήτηση που έχει ανοίξει μετά την άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συμμετάσχει –μόνη αυτή απ΄ όλη την ΕΕ- σε συνέδριο που οργανώνει η εσθονική προεδρία για τα κομμουνιστικά εγκλήματα στην Ανατολική Ευρώπη. Ο κ. Παγουλάτος συνδέει, μάλιστα, την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει το ιστορικό εκείνο θέμα με τη σημερινή της θέση υποστήριξης προς το ολοκληρωτικό καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας.  

Λεπτομερέστερα, η ανάρτηση του καθηγητή σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα Κυριακή, είναι η εξής:  

«Ούγγροι, Τσέχοι, Πολωνοί, Ανατολικογερμανοί, Βαλτικοί, Ρουμάνοι, οι χαμένες γενιές του τραγικά αποτυχημένου κομμουνιστικού πειραματος, όλοι όσοι είχαν την ατυχία να ζήσουν με τη μπότα του Σοβιετικού στρατού στο σβέρκο τους μεχρι το 1989, θα καταγράψουν σίγουρα με ευγνωμοσύνη την άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων: τις σταλινικες εκκαθαρίσεις, τα γκουλαγκ, τους δολοφονημενους εξεγερμενους της Ουγγρικης Επανάστασης και της Ανοιξης της Πράγας, τα θύματα της Στάζι και των κρατικών μηχανισμών ανελευθερίας και καταπίεσης που οικοδομήθηκαν στο όνομα της κομμουνιστικής ουτοπίας.

Ας ρωτήσουν τους πολίτες των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης (όπου τα φιλοκομμουνιστικά κόμματα έχουν καταποντιστεί) πόσο νοσταλγούν το κομμουνιστικό παρελθόν τους. Και όσο ανιστόρητη είναι η ισοπεδωτική εξίσωση κομμουνισμού και ναζισμου, άλλο τόσο θλιβερή είναι η άρνηση των απολογητών του Μαδούρο να αποδεχτούν τα εγκλήματα του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού και της αριστερής λαικιστικής δικτατορίας που στήνεται σήμερα στη Βενεζουέλα, υπό την ένοχη και εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ». 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

VIRAL
25.09.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
25.09.2017 - 07:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20.09.2017 - 16:24
Είναι σχεδόν αξιοθαύμαστο το πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει την αδιαφορία του για οποιοδήποτε άλλο έμβιο ον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24.09.2017 - 12:32
Ο νέος γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκου Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά μιλά στην A.V.
MEDIA
19.09.2017 - 13:14
Όλα τα ξεκαρδιστικά ενσταντανέ των δημοσιογράφων που κρύβουν τα παρασκήνια