- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Είναι επικίνδυνος και ανίκανος» - Την παραίτηση Ψινάκη ζητούν 23 δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα
Με σχετικό ψήφισμα
Την έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη θα συζητήσει την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα.
Μάλιστα, το ψήφισμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για τον κ. Ψινάκη, που χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων «ανεπιθύμητος», «ανίκανος» και «επικίνδυνος» για την πόλη.
Με επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου, 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους (πλην του προέδρου του Δ.Σ) ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.
Αναφέρουμε τον όρο εναπομείναντες, καθώς μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Τσουπρά από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και ο κ. Θεόδωρος Καλπακίδης φέρεται να ανακοίνωσε στον Ηλία Ψινάκη την απόφαση του να παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση και αναμένεται η επίσημη πρωτοκόλληση της απόφασής του.
«Είναι επικίνδυνος και ανίκανος, βασιζόμαστε στην ευθιξία του»
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ
Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.
Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.
Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.
Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.
Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.
Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.
Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου.
Ποιοι υπογράφουν το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη
Το αίτημα για τη διενέργεια συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, και κατ’ επέκταση το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη, υπογράφουν οι ακόλουθοι δημοτικοί σύμβουλοι (βάσει της σειράς που εμφανίζονται οι υπογραφές τους στο έγγραφο):
Από την παράταξη «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη οι:
Στέφανος Μπαϊρακτάρης, Δήμητρα Κάκκαρη, Αναστασία Ρίζου, Δήμητρα Λαμπαρού, Γιάννης Μπούσουλας, Πέτρος Αλεξανδρής και Αναστασία Παππά (η οποία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της το πρωί του Σαββάτου)
Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας οι:
Στέργιος Τσίρκας, Βασίλης Δελαγραμμάτικας, Νικόλαος Χατζηγιάννης (επικεφαλείς των παρατάξεων «Ενωμένη Πολιτεία», «Δύναμη Πολιτών», «Νέα Εποχή») Σταματία Μυλωνά, Καλλιόπη Πατεράκη, Κώστας Λάσκος, Βαγγέλης Σωτηρίου, Μάνος Γεωργάτος, Αλέξανδρος Αστρινάκης, Χρήστος Στάμος.
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι:
Κωνσταντίνος Τσίρκας, Σταυρούλα Δρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου, Αδάμ Μεγαγιάννης, Βασιλική Σταυρακοπούλου, Σπύρος Λιβαθηνός
Το αίτημα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την αναγκαιότητα της παραίτησης του Ηλία Ψινάκη συνυπογράφει με δική της επιστολή και η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», δια του επικεφαλής της Νίκου Στεφανίδη.
Ποιοι δεν υπογράφουν το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη
Από το έγγραφο που πρωτοκολήθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Μαραθώνα, απουσιάζουν τα εξής ονόματα δημοτικών συμβούλων:
Των τριών εναπομεινάντων αντιδημάρχων (μετά τις παραιτήσεις του κ. Τσουπρά και της κας Λαμπαρού) και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα Βάιου Θανασιά, Γιάννη Ζαγάρη και Γιώργου Νησιώτη.
Των δύο δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα, Πέτρου Στάμου (της παράταξης «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη) και Βάσιας Αναστασίου (ανεξάρτητη).
Του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής κοινότητας Γραμματικού, Γιώργου Κοροβέση.
Βέβαια, πρέπει να τονιστεί, ότι η απουσία υπογραφής από το αίτημα σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου δεν ισοδυναμεί με ψήφο και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτηση των έξι δημοτικών συμβούλων κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής.
Ξεκίνησε με 20 δημοτικούς συμβούλους και έχει μείνει με… πέντε!
Αξίζει να τονιστεί ότι στην έναρξη της θητείας του η παράταξη του Ηλία Ψινάκη εκπροσωπείτο (όντας πλειοψηφία) από 20 δημοτικούς συμβούλους στο Δ.Σ. Μαραθώνα. Πλέον με άλλους να έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, άλλους να έχουν παραιτηθεί και άλλους να ζητούν την άμεση παραίτηση του Δημάρχου, ουσιαστικά ο Ηλίας Ψινάκης απαριθμεί αυτή τη στιγμή μόλις… πέντε συμβούλους!
Υπενθυμίζουμε ότι από τους πρώτους μήνες της δημοτικής αρχής είχαν ανεξαρτητοποιηθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Τσίρκας, Βασιλική Σταυρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου, ακολούθησε η παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Αντιδημάρχου, Γιώργου Ζούρου και στη συνέχεια οι ανεξαρτητοποιήσεις του Αδάμ Μεγαγιάννη, του Σπύρου Λιβαθηνού και τελευταία της Αναστασίας Παππά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης τής συνέστησε να βρει «έναν καλό δικηγόρο»
O υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη της Λάουρα Κοβέσι στην Ελλάδα
Άγριος καβγάς στην Ολομέλεια μετά τη διακοπή της συνεδρίασης με εκατέρωθεν προσωπικές αιχμές
Το ΕΚΠΑ κατέγραψε ιστορικές επιδόσεις στην κατάταξη QS 2026 με διεθνείς διακρίσεις
Αναφορές σε Τέμπη και αιτήσεις άρσης ασυλίας
Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά παραμένει στο κόμμα
Τι υποστήριξε ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας»
Το πρώτο αίτημα αφορά δικογραφία μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη και το επόμενο αίτημα αφορά μηνυτήρια αναφορά δικαστικών
Δεύτερη άρση ασυλίας μέσα σε λίγους μήνες για τον ευρωβουλευτή
Η υφυπουργός περιέγραψε τον τρόπο δράσης των δραστών και τα μέτρα στήριξης θυμάτων
Με αφορμή το μίσθωμα του κτιρίου το οποίο στεγάζει το Κτηματολόγιο στο Ηράκλειο
«Έχουμε ευθύνη απέναντι στο παρόν και, κυρίως, απέναντι στο μέλλον», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στο επίκεντρο μουσεία, χειροτεχνία και κλιματική αλλαγή
«Οικοδομούμε την Ελλάδα που παράγει, εξάγει και ευημερεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μετά τους ισχυρισμούς περί «εντολής από τη Μόσχα» για ίδρυση κόμματος
Ο ρόλος της ΤΝ ως μοχλού ενίσχυσης της οικονομίας
«Οφείλουμε να τους ενισχύσουμε και να σταθούμε δίπλα τους», ανέφερε η υπουργός Εργασίας
Ποιες δαπάνες καλύπτει το voucher των 150 ευρώ
Έως τις 31 Μαΐου 2026 η προθεσμία για τις αιτήσεις
«Ο πρώτος που πληρώνει οικονομικά τη νύφη από κάθε πόλεμο είναι η Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Metlen
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.