- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την κατάσταση στην αντιπολίτευση μετά την ανακοίνωση του κόμματος Καρυστιανού
Με την ανακοίνωση του κόμματος της κβαντικής ιατρού Μαρίας Καρυστιανού*, νομίζω πως πια ξεπερνάμε το σημείο κορεσμού της αγοράς η οποία προμηθεύει το καταναλωτικό κοινό με κόμματα εχθρικά απέναντι την πραγματικότητα και τη λογική. Η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση και σύντομα θα ζήσουμε και στην πολιτική αυτό που συνέβη με τα παγωμένα γιαούρτια, όταν πολλοί «επιχειρηματίες» νόμιζαν ότι βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά, τα καταστήματα με την επιγραφή «Frozen Yoghurt» ήταν πιο πολλά κι από τα σουβλατζίδικα και τελικά αλληλοεξουδετερώθηκαν και σχεδόν όλα έκλεισαν.
Δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχει περίπτωση το κοινό να γυρίσει συνολικά την πλάτη στον ψεκασμό ή την κρεμλινοφιλία. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι ο όγκος της πελατείας δεν είναι τόσο μεγάλος ώστε να συντηρεί τόσα κόμματα. Η εικόνα που δημιουργείται στα μέσα κοινωνικού εμπρησμού είναι πλασματική, αφού οι φανατικοί και όσοι κινούνται στα όρια της πνευματικής επάρκειας είναι πάντα πιο ενεργοί και φωνακλάδες από τους υπόλοιπους που έχουν και δουλειές και ζωές. Φαντάζομαι όλοι θυμάστε τις εκλογές του 2023, που αν κανείς έκρινε από το διαδίκτυο θα προέβλεπε συντριβή της Νέας της Δημοκρατίας για να έρθει εκείνο το 41–20 και μετά το 41-18 για να δείξει τι συμβαίνει όταν αγνοείς τη σιωπηλή πλειοψηφία και υπερεκτιμάς την υστερική μειοψηφία.
Έτσι, ίσως να είναι πολλά τα τουλάχιστον 10 κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα Αλέκση, Νέα Αριστερά, Κόμμα Κόρης Νίκου Κωνσταντόπουλου, κόμμα Βελόπουλου, κόμμα Βαρουφάκη, κόμμα Στέφανου με κολλητά ρούχα, Νίκη, κόμμα Λατινοπούλου, ΚΚΕ) τα οποία πουλάνε φυγή από την πραγματικότητα ή/και υστερία κι αν προστεθεί σε αυτά και το νέο κόμμα του κυνηγού της οικογένειας Μητσοτάκη, τότε θα μιλάμε για σαρδέλες σε κονσέρβα. Και για φοβερό πονοκέφαλο για τους ψεκασμένους συμπολίτες που δεν θα ξέρουν προς τα πού να στραφούν και πού να ψηφίσουν. Η επιλογή θα γίνει πιο δύσκολη από την επιλογή οδοντόκρεμας και οι συγχωνεύσεις και τα λουκέτα θα γίνουν αναπόφευκτα. Ειδικά στα αριστερά.
ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα του Αλέκση θα γίνουν ένα, οι Δημοκράτες του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα (προσοχή, δεν πρέπει να συγχέονται με τους Δημοκράτες του Αντρέα «Για πάντα ΠΑΣΟΚ» Λοβέρδου) θα κατεβάσουν ρολά και ο Μητσοτάκης θα τρίβει τα χέρια του βλέποντας το ΠΑΣΟΚ να του επιτρέπει να εμφανίζεται ως η μοναδική ήρεμη δύναμη. Και μπράβο τους.
* Μην με ρωτήσετε τι είναι η «κβαντική ιατρική»… αυτό που έχει σημασία είναι να πείθει ότι κάτι είναι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.