Πολιτικη & Οικονομια

Μπιναλί Γιλντιρίμ για Έλληνες στρατιωτικούς: Η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει

Έντονη η ενόχληση της Άγκυρας που το ζήτημα τέθηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
epa.jpg
EPA

Τη θέση ότι «η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει» στο ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εξέφρασε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, επαναλαμβάνοντας ότι οι συλληφθέντες παραβίασαν τα σύνορα.

Μιλώντας σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για την κίνηση της ελληνικής πλευράς να μεταφέρει το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ.

«Είναι ένα σοβαρό διπλωματικό θέμα για να το μεταφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει γίνει συνήθεια το να μεταφέρουν οποιοδήποτε θέμα με την Τουρκία στην Ε.Ε. και να ζητούν τη στήριξή της» σχολίασε με νόημα.

«Πάντως οι σχέσεις μας με την Ε.Ε. ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ζήτησε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη και τα δύο άτομα που έκαψαν την τουρκική σημαία σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

«Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση. Δεν λαμβάνουμε υπ' όψιν τέτοιες ενέργειες. Θέλουμε να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και τέτοιες προβοκάτσιες δεν ωφελούν» ξεκαθάρισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Περί αντιπολίτευσης: ο ναρκισσισμός των μικρών διαφορών

Αυτό που προέχει για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η συγκρότηση μιας εικόνας «κρίσης» (με δίκαιες και άδικες κατηγορίες, λάσπη, υπονόμευση) από την οποία πρέπει για μία ακόμα φορά να διασωθούμε

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY