Τζάστιν Τριντό: «Ζήτω η Ελλάς» σε άπταιστα ελληνικά και πρώτος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (video, εικόνες)
Μέγας τελετάρχης φέτος ο πρωθυπουργός του Καναδά
«Ζήτω η Ελλάς», «Ζήτω ο Καναδάς» και «Χρόνια πολλά» βροντοφώναξε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, ανοίγοντας ως μέγας Τελετάρχης την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ.

Χιλιάδες ομογενείς δήλωσαν και φέτος «παρών» στην οδό Jean Talon για να τιμήσουν και να χειροκροτήσουν τους μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπρόσωποι φορέων που παρέλασαν κάτω από έναν λαμπρό ήλιο παρά το τσουχτερό κρύο και τους -7 βαθμούς.
«Μεγάλη μέρα για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς» είπε ο πρωθυπουργός του Καναδά στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ που στάθηκαν δίπλα του πριν την έναρξη της παρέλασης. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στο Μόντρεαλ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Η παρέλαση άνοιξε με τα λάβαρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της 25ης Μαρτίου, οι σημαίες Ελλάδος, Καναδά, Κύπρου, Μόντρεαλ και Κεμπέκ, το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και του Συλλόγου των Καλαβρύτων, των Μεσσηνίων, των Αρκάδων και των Μανιατών.

«Είναι τιμή μας που ο Καναδός πρωθυπουργός απεδέχθη φέτος να είναι Τελετάρχης στην παρέλασή μας. Κάθε χρόνο, εδώ και πολύ καιρό, δίνει το παρών στις εκδηλώσεις μας, αλλά ειδικά φέτος η παρουσία του σηματοδοτεί ένα καθαρό μήνυμα στήριξης του Ελληνισμού», έλεγαν στο greekpost.ca στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.
Greek independence day parade showering Grand Marshall @JustinTrudeau with love here on Jean Talon. #cjad pic.twitter.com/qd6gdL3WqZ
— Dan Spector (@danspector) March 26, 2017
Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, ο κ. Τριντό παρακολούθησε τη δοξολογία στον κατάμεστο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ.κ. Σωτήριος. Τον κ. Τριντό συνόδευαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων και οργανώσεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.