Κοσμος

Τζάστιν Τριντό: Έρχομαι στην Ελλάδα για να βοηθήσω

Διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Καναδά στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347567-721568.jpg

«Έρχομαι στην Αθήνα προκειμένου να επιδείξω την υποστήριξη του Καναδά, αλλά και με ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλους και ιδίως στις καναδικές εταιρείες: ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα».

Επιβεβαιώνεται από το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά ότι ο Τζάστιν Τριντό θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα στις αρχές του Μαΐου, λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το Μαξίμου έχει μεγάλες προσδοκίες από την επίσκεψη Τριντό, ο οποίος θα συνοδεύεται από πολυμελή ομάδα εκπροσώπων καναδικών επιχειρήσεων. «Η καναδική ηγεσία μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα σκοπεύουν να λάβουν μια νέα πρωτοβουλία για τον εντοπισμό των τομέων, στους οποίους ο Καναδάς θα μπορούσε να επενδύσει στην Ελλάδα», ανέφερε πηγή που πρόσκειται στον Τζάστιν Τριντό.  

Από την ατζέντα της διήμερης επίσκεψης δε θα λείπει η πρόσφατη εμπορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Καναδά (CETA), το «αγκάθι» της φέτας, το μέλλον της Ελληνικός Χρυσός - Eldorado Gold, τα πετρέλαια αλλά και το προσφυγικό.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζάστιν Τριντό βροντοφώναξε «Ζήτω η Ελλάς» στη φετινή παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Καναδά που ανοίγει την παρέλαση ως μέγας τελετάρχης και ο πιο δημοφιλής στις τάξεις της ελληνικής ομογένειας μετά από πολλά χρόνια. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ