- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαγκάρντ: Δεν αποκλείω να μεταφερθούμε στην Κίνα
Ποια Ουάσινγκτον; Στο Πεκίνο ανοίγουν οι δουλειές και το Ταμείο ετοιμάζει βαλίτσες
Πάω, όπου υπάρχει χρήμα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δανείζει εδώ και δεκαετίες κράτη ανά τον πλανήτη, ζητώντας δημοσιονομική προσαρμογή κομμένη και ραμμένη στα πιστεύω του. Βλέποντας, λοιπόν, την οικονομία της Κίνας να πηγαίνει... τρένο, δεν είναι να απορεί κάποιος που ετοιμάζεται να ανέβει πάνω.
Η επικεφαλής του Ταμείου το έθεσε το ζήτημα, επισημαίνοντας πως η έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είναι πιθανό να μεταφερθεί στο Πεκίνο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει εντός της δυναμικής αναπτυξιακής της πορείας και το ΔΝΤ εξακολουθήσει να μεταρρυθμίζεται. Όπως είπε σε εκδήλωση ενός think tank με έδρα την Ουάσινγκτον (Center for Global Development), μία από τις ουσιαστικές προτεραιότητες του Ταμείου για την επόμενη δεκαετία, είναι «η καλύτερη αντιπροσώπευση των οικονομιών των κρατών-μελών του».
«Προκειμένου, λοιπόν, να παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις, το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται, ενώ εάν οι σημερινές αναπτυξιακές τάσεις συνεχιστού, αυτό θα σημαίνει πως κάποιες μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να μην εκπροσωπούνται όπως πρέπει, τελικά θα έχουν καλύτερη εκπροσώπηση εντός του ΔΝΤ» υποστήριξε η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Υπάρχει, λοιπόν, η πιθανότητα για το ΔΝΤ, να μεταφέρει την έδρα του στο Πεκίνο, εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει ν' αναπτύσσεται με την παρούσα οικονομική δυναμική και εφόσον θα υπάρχει καλύτερη εκπροσώπησή της, εντός του Ταμείου» κατέληξε το Νο1 του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Ο σημερινός πρόεδρος απέσυρε μονομερώς τις ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018
Η ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις
Kαθυστέρηση και αλλαγή σχεδίων της τελευταίας στιγμής
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρελά, πατέρας φίλης της
Kαθώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει επιτευχθεί μια ακόμα συμφωνία
Εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής
Η αξία του ομίλου αποτιμάται πλέον στα 1,765 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει 72 έγγραφα
Δεν είναι φυσικά η μόνη καλλιτέχνιδα που έχει εκφράσει ενόχληση
Θα μπορεί να αποφυλακιστεί το 2044
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο διαδίκτυο
Λίγους μήνες μετά τη δημόσια συγγνώμη του για τοξικές συμπεριφορές
Τα brands που ξεχωρίζουν, τολμούν, αλλάζουν προϊόν, πολιτική, πλατφόρμα ή συμπεριφορά
Αβεβαιότητα και γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν χιλιάδες εκατομμυριούχους σε αναζήτηση νέων χωρών διαμονής
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράςτοποθετείται δημόσια
Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της πρότασης αφορά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το υπερθέαμα 60 εκατ. δολαρίων προκαλεί πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.