- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαγκάρντ: Δεν αποκλείω να μεταφερθούμε στην Κίνα
Ποια Ουάσινγκτον; Στο Πεκίνο ανοίγουν οι δουλειές και το Ταμείο ετοιμάζει βαλίτσες
Πάω, όπου υπάρχει χρήμα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δανείζει εδώ και δεκαετίες κράτη ανά τον πλανήτη, ζητώντας δημοσιονομική προσαρμογή κομμένη και ραμμένη στα πιστεύω του. Βλέποντας, λοιπόν, την οικονομία της Κίνας να πηγαίνει... τρένο, δεν είναι να απορεί κάποιος που ετοιμάζεται να ανέβει πάνω.
Η επικεφαλής του Ταμείου το έθεσε το ζήτημα, επισημαίνοντας πως η έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είναι πιθανό να μεταφερθεί στο Πεκίνο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει εντός της δυναμικής αναπτυξιακής της πορείας και το ΔΝΤ εξακολουθήσει να μεταρρυθμίζεται. Όπως είπε σε εκδήλωση ενός think tank με έδρα την Ουάσινγκτον (Center for Global Development), μία από τις ουσιαστικές προτεραιότητες του Ταμείου για την επόμενη δεκαετία, είναι «η καλύτερη αντιπροσώπευση των οικονομιών των κρατών-μελών του».
«Προκειμένου, λοιπόν, να παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις, το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται, ενώ εάν οι σημερινές αναπτυξιακές τάσεις συνεχιστού, αυτό θα σημαίνει πως κάποιες μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να μην εκπροσωπούνται όπως πρέπει, τελικά θα έχουν καλύτερη εκπροσώπηση εντός του ΔΝΤ» υποστήριξε η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Υπάρχει, λοιπόν, η πιθανότητα για το ΔΝΤ, να μεταφέρει την έδρα του στο Πεκίνο, εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει ν' αναπτύσσεται με την παρούσα οικονομική δυναμική και εφόσον θα υπάρχει καλύτερη εκπροσώπησή της, εντός του Ταμείου» κατέληξε το Νο1 του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέφτει η τιμή του πετρελαίου
Συλλήψεις στη Σόφια - Παράγονταν έως 10 κιλά του ναρκωτικού την ημέρα
Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης δεν λείπουν σε τοπικό επίπεδο
Η πρωτότοκη κόρη του βασιλικού ζεύγους ξεκινά 11μηνη θητεία - Παραιτείται από τον μισθό της
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταγγέλλει σαδιστικές τακτικές στοχοποίησης αμάχων
Πολύ αυξημένη η πιθανότητα για συμφωνία που θα ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ
Υπάλληλοι καθαριότητας έψαχναν επί μία ημέρα σε βουνά απορριμμάτων για να το εντοπίσουν
Συναγερμός στο αμερικανικό Πεντάγωνο
Πού βρίσκεται τελικά ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν;
Μία περίπτωση που σόκαρε τη Νιγηρία
Συγκέντρωσε περισσότερα από 100.000 δολάρια - Η συγκινητική ιστορία του Μπομπ Μοντγκόμερι
Είχε πρόσφατα ανακηρυχθεί «Αστυνομικός του Μήνα»
Μετά από πλήγμα κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Όσα είναι γνωστά για την κατάσταση της υγείας της
Ξεπέρασε τα προηγούμενα ρεκόρ του καύσωνα του Αυγούστου 2003
Το επικρατέστερο σενάριο για την υπόθεση
Η αστυνομία εντόπισε γρήγορα τον ύποπτο εισβολέα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Οι συνομιλίες αφορούν το άνοιγμα του στενού του Ορμούζ» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μισθοφόροι, εξαγορά κυβερνήσεων και εισοδισμός σε ευρω-ατλαντικούς θεσμούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.