- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Επετειακή» επίδειξη στα Ίμια (video)
Tα Ίμια προσέγγισε σήμερα, Κυριακή πρωί, 21η επέτειο τής παρα λίγο σύγκρουσης Ελλάδας - Τουρκίας, μια τουρκική πυραυλάκατος και δυο φουσκωτά με κομάντος. Η ελληνική κανονιοφόρος "Κραταιός" έσπευσε στο ίδιο σημεία, ανταλλάχτηκαν προειδοποιήσεις και τελικά όλοι αποχώρησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, το σχεδόν επεισόδιο έγινε στις 11 το πρωί και στην πυραυλάκατο βρισκόταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, ο κ. Χουλουκί Ακάρ.

H σχετική τουρκική ανακοίνωση εχει ως εξής:
«Ο Επιτελάρχης, στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς στρατού ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας, επιθεώρησαν τη ναυτική βάση Ακσάζ στις 29 Ιανουαρίου 2017. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δύο σκάφη που ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό τους μετέφεραν στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ (σ.σ. Ιμια).
Ο στρατηγός Ακάρ δήλωσε ότι ως τουρκικός στρατός πάντα δρούμε στο Αιγαίο λαμβάνοντας υπόψη την υπεράσπιση της φιλίας και της ειρήνης και την προστασία των θαλασσών και των συμφερόντων μας.
Επιπλέον, τόνισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν με σθένος και αποφασιστικότητα τις προσπάθειες για την προστασία των δικαίων και των συμφερόντων της χώρας και του έθνους μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα».
Η είδηση "παίζει" σαν πρώτο θέμα στα τουρκικά μίντια.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας είπαν ότι ήταν ένα καλοστημένο μιντιακό παιχνίδι.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, ο Άρειος Πάγος είχε απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών, που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, και τους οποίους η γειτονική χώρα θέλει να δικάσει ως πραξικοπηματίες.
Δείτε το σχετικό (τουρκικό) video:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα εκπλαγώ αν εμφανιστούν κι άλλες γυναίκες», δηλώνει ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας
Δεύτερη απώλεια σε λίγες ημέρες στη χώρα - Έκκληση των αρχών για εμβολιασμό
Εκκενώθηκαν γραφεία δημοσιογραφικού ομίλου στο Δουβλίνο
Σύμφωνα με τον Ιβ Κριστάν 70 άνθρωποι εμπλέκονται στο τροχαίο
Το πτώμα του παιδιού βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου
Και γιατί κάνω μόνη μου cancel σε δικό μου σχετικό κείμενο
Οι πρώτες πληροφορίες
Το μήνυμα που θέλει να στείλει το Βατικανό
Οι πολιτικές ανησυχίες επιβαρύνουν μια επενδυτική τάση που συνδέεται με την Tεχνητή Nοημοσύνη
Γιατί η πολιτική δεν μπορεί να περιορίζεται στην καταγγελία και στην υπεράσπιση των θεσμών
Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών όπως ο Μαμντάνι
Το περιβάλλον παραμένει το αδημοσίευτο θύμα του πολέμου
Ποιος μπορεί στ’ αλήθεια να τιθασεύσει το «μπλε τσουνάμι» πριν ξεφουσκώσει;
Οι αλλαγές που έχει κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και το διάταγμα που εξέδωσε
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
O κωμικός βρέθηκε ένοχος για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τα απειλητικά μειλ που έλαβαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.