- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Focus: «Μόνο οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα
Οι Έλληνες ακόμη περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του
Με τίτλο «Μόνο οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού Focus στην Αθήνα παρατηρεί ότι για άλλη μια φορά η συμφωνία της Μάλτας και το πακέτο λιτότητας θα πέσει βαρύ στους ώμους των κοινωνικών στρωμάτων με χαμηλά εισοδήματα. Παράλληλα, σχολιάζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ακόμη εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά για φορολόγηση των πλουσίων κ.ά.
«Ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα ελπίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα φορολογήσει, επιτέλους, τους πλούσιους» γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus. «Απ' την 13η σύνταξη και τις φορολοαπαλλαγές βγήκαν κερδισμένοι και οι ευκατάστατοι. (...) Οι φτωχότεροι είναι εκείνοι που θα επωμιστούν τα νέα μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν στη Μάλτα. Σε αυτά ανήκει και η μείωση του αφορολόγητου. Παράλληλα, όσοι έχουν εισόδημα 450 ευρώ μικτά το μήνα θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος» συμπληρώνει.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση, «οι φόροι ακινήτων καθιστούν την Ελλάδα μια από τις πιο ακριβές χώρες για ιδιοκατοίκηση». Το περιοδικό επισημαίνει ότι οι σχετικοί φόροι είναι υψηλότεροι από εκείνους στη Γερμανία με αποτέλεσμα να καταρρέουν οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα και να αγοράζουν όλο και συχνότερα ξένοι εκτός ΕΕ. Μόνο πέρυσι, σύμφωνα με το Focus, αγοράστηκαν για 250 εκ. ευρώ ακίνητα και μαζί με αυτά μια βίζα για το χώρο του Σέγκεν. Και όλα αυτά ενώ η πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού αδυνατεί να πληρώσει δόσεις και φόρους και να κινδυνεύει να χάσει περιουσίες σε πλειστηριασμούς. «Ενώ ο Αλ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι δεν θα δώσει κανένα σπίτι σε τραπεζίτες, οι δημοπρασίες εξπρές θα γίνουν πραγματικότητα», σημειώνει το περιοδικό.
Πηγή: Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Τσίμπησαν» και άλλο οι τιμές καυσίμων το Σαββατοκύριακο
Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής
Η λίστα με τις πληρωμές που θα γίνουν
Στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Βολές εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη
«Μαργαρίτα σου οφείλουμε πολλά, καλό ταξίδι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες»
Mε λόγια συγκίνησης ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τη μητέρα του
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο, επίδομα και diesel για όλο τον Οκτώβριο
Στη δεύτερη φάση δεν θα ενταχθούν εκ νέου οι κωδικοί των σχολικών ειδών
Η διπλή παρέμβαση στη θέρμανση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
«Λέει δηλαδή χοντροκομμένα ψέμματα επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε μισθούς Βουλγαρίας"»
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές
Η αυξανόμενη αποχή, οι κοινοβουλευτικές μετακινήσεις και η κρίση αξιοπιστίας
Η κυβέρνηση έχει μειώσει μέχρι στιγμής 91 φόρους
Πιο εύκολη πλέον η εγκατάσταση - Τι πρέπει να ξέρεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.