Trending Now

Ψήνεσαι για Χαλάνδρι;

Γλίτωσα την απόλυση, αλλά μυαλό δεν έβαλα. Mε φάγανε και αυτή την εβδομάδα τα φαγητά, τα ποτά και τα μπιζού. Δεν υπάρχει σωτηρία, φίλοι μου.

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132376-300911.jpg

Μετά την τεράστια επιτυχία του προηγούμενου άρθρου για την πλατεία Αγίας Ειρήνης (αυτά τα βγάζω από το μυαλό μου, δεν έχω στοιχεία), η Ιωάννα Δ. ζήλεψε και μας έστειλε στη δική της γειτονιά, στο Χαλάνδρι. Κι εκεί που το πρόγραμμα έχει στηθεί ωραία και καλά, μπόλικο φαγοπότι και σπουδαία κοκτέιλς μάς περιμένουν και ο φωτογράφος των μεγάλων επιτυχιών Θανάσης Καρατζάς με τ’ όνομα είναι στη θέση του, σταμάτησα –πάλι– σε μία βιτρίνα. Σου το είπα, δεν υπάρχει σωτηρία.


Όλοι δρόμοι οδηγούν στο Χαλάνδρι.

«Handromania». Το κόλλημα.

2630

Σίγουρα –αν είσαι κοριτσάκι– θα έχεις περάσει από τη φάση «φτιάχνω κοσμήματα μόνη μου και πολύ μου πάνε». Με το που μπήκα στη «Handromania» μου έσκασε εκείνη η ανέμελη περίοδος της ζωής μου. Εδώ θα βρεις χάντρες, κοσμήματα έτοιμα, σαγιονάρες και υλικά για να τις διακοσμήσεις μόνη σου, σκοινιά, κορδόνια, κορδέλες, υλικά για να φτιάξεις κερί μόνος σου σε 1 λεπτό, υλικά για ντεκουπάζ, χρώματα παλαίωσης επίπλων, ξύλινα αντικείμενα, υλικά αργυροχοΐας και πολλά ακόμη. Και ξέρεις γιατί είναι ακόμη τόσο ωραίο να φτιάχνεις κοσμήματα μόνος σου; Είναι οικονομικό, είναι ψυχοθεραπεία, είναι ανάγκη για δημιουργικότητα και σε γυρνάει ευθύς σε εκείνη την ωραία περίοδο της ζωής σου.

Τι πρέπει να ξέρεις

* Στη «Handromania», στο μαγαζί του γλυκύτατου Μιχάλη Λυμπεράτου, διοργανώνονται επίσης και σεμινάρια για το κόσμημα, το ντεκουπάζ και την παλαίωση επίπλων για όποιον δεν γνωρίζει και θέλει να μάθει. Στο site και στο Facebook του καταστήματος θα βρεις όλες τις λεπτομέρεις. Α! Παίζει και e-shop.

* Και το σημαντικότερο... Είτε μιλάμε για επαγγελματία είτε για ερασιτέχνη, εδώ μπορείς να φέρεις αυτό που έχει σχεδιάσει σε χαρτί ή έχεις απλά στο μυαλό σου και να το αποτυπώσουν με μηχανές λέιζερ και cnc router σε ξύλο, μέταλλο ή πλεξιγκλάς. Πόσο γαμάτο;!

2633

Ενώ εγώ ποζάρω περιχαρής με τις χάντρες που έχω διαλέξει, πίσω αχνοφαίνεται πελάτης που –απ’ ό,τι κρυφάκουσα– έψαξε και έφτιαξε ένα custom κολιέ για την αγαπημένη του. Αυτά είναι.

2656

Ας πέσουμε, λοιπόν, στα σκληρά. Ήρθε η ώρα να δούμε τι αξίζω.

2660

Νοικοκυρά.

HANTRES

2726

Tρομερή καταπράσινη αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού για χαλάρωση μετά τη γερή δόση δημιουργικότητας.

Ψήνεσαι για «Handromania»; Τότε βουρ... Ανδρέα Παπανδρέου 39, Χαλάνδρι, 2106891566


«Theory». To αγαπημένο.

3016

Γράφω «Το αγαπημένο» και το εννοώ. Ο ένας από τους τρεις συνιδιοκτήτες του μαγαζιού, ο Λευτέρης, είναι παλιός αγαπημένος μου φίλος και –όπως καταλαβαίνεις– πηγαίνω συνέχεια. Τους άλλους δύο τους γνώρισα εκεί, τον Γιώργο και τον Θανάση, και τους αγάπησα αμέσως. Ένα και απλό είναι το μότο του «Theory», που από το 2013 κάνει πάταγο στο Χαλάνδρι, το καλό και ποιοτικό ποτό και κοκτέιλ. Ο ιδιαίτερος καφές που ψήνεται σε ξύλο και το πεντανόστιμο τύπου homemade φαγητό του είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Τι πρέπει να ξέρεις 

* Αν είσαι πρωινός τύπος, εδώ θα απολαύσεις πεντανόστιμα πρωινά, που περιλαμβάνουν από κρουασάν, donuts, αυγά, λουκάνικα, πίτες, αυγοφέτες, ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Κατά τα άλλα το μενού περιλαμβάνει καλαμάκια κοτόπουλο, burger (με χειροποίητο κιμά), σαλάτες, μπαγκέτες και πρέπει να ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι αγοραστό. Όλα τα φτιάχνουν στην κουζίνα τους.

* Το «Theory» είναι πάντα γεμάτο. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια που μοιράζονται πολλές παρέες σε φέρνουν ακόμη πιο κοντά και η υπέροχη αυλή του (όλα σχεδιασμένα από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Νine design» του Θάνου) θα σε ξετρελάνουν. Πού να δοκιμάσεις και τη σούπερ ενημερωμένη (και με πολλά premium ποτά) κάβα του.

2869

Είπα από το πρωί ως το βράδυ. Ξεκινώ, λοιπόν, με «Αμερικάνικο» πρωινό με αυγά, λουκάνικα, μπέικον, τυριά, αλλαντικά, σαλάτα και καφέ.THEORY

3008

Προχωρώ με κοκτεϊλάρες από τη bar leader του μαγαζιού, Λορέττα. Δοκίμασε, οπωσδήποτε, «Cherry Poppins» με τζιν, κεράσια, σαγκουίνι και στέβια και «Spicy Cardamom Paloma» με τεκίλα, σιρόπι τσίλι με κάρδαμο και grapefruit soda.

3028

Το ένα κοκτέιλ θα το πιω στην αυλή και θα γελάω.

3038

Και το άλλο μέσα στο μαγαζί και θα κάνω τη γλυκούλα.

Ψήνεσαι για «Theory»; Τότε βουρ... Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, 2106801633


«Ctalin». Τhe place to be.

2745

Ε τώρα τι να πω εγώ για το «Ctalin»;! Νομίζω ότι έχει δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομά του εδώ και πολύ καιρό και αν έχεις επισκεφτεί το Χαλάνδρι, σίγουρα θα έχεις χτυπήσει το ποτάκι σου εδώ. Θες το original βιομηχανικό του στιλ, θες οι καλές μουσικές που θα ακούσεις πάντα εδώ, θες οι σούπερ τιμές του «κομμουνιστικής» φιλοσοφίας, θες το εξαιρετικό φαγητό του, που περιλαμβάνει burgers, πίτσες, μπρουσκέτες και πολλά ακόμη νόστιμα, θες οι γυναικοπαρέες που το κατακλύζουν καθώς πλησιάζει το βραδάκι; Τι άλλο θες; Τίποτα. Στο λέω εγώ.

Τι πρέπει να ξέρεις 

* Αυτό που έχει γίνει φέτος το καλοκαίρι στο «Ctalin» είναι τρομερό. Το team του μαγαζιού έχει φτιάξει όλο τον κήπο του από την αρχή με πολλά φυτά, αραγματικούς καναπέδες με πολύχρωμες μαξιλάρες και ένα εξωτερικό bar που τα σπάει. Κάθεσαι –σου λέει– στο κέντρο του Χαλανδρίου και αισθάνεσαι ότι είσαι διακοπές.

* Κι επειδή τα παιχνίδια σε όλους αρέσουν. Στο «Ctalin» υπάρχει ένα καταπληκτικό δωμάτιο με ποδοσφαιράκι και tetris. Ναι ρε φίλε, tetris, το καταλαβαίνεις; Έπαιξα μέχρι που ο Θανάσης ο Καρατζάς με τ’ όνομα αναγκάστηκε να με πάρει σηκωτή για να προχωρήσουμε.

2754

Εδώ με το θείο.

2759

Έχω χωθεί μες στο μενού και δεν μπορώ να αποφασίσω τι να πρωτοφάω.

3067

Κοίτα και χάζεψε τι έχουν φτιάξει οι άνθρωποι. Volume I

3073

Κοίτα και χάζεψε τι έχουν φτιάξει οι άνθρωποι. Volume II

TETRIS

Ψήνεσαι για «Ctalin»; Τότε βουρ: Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, 2106826815


Κλείνοντας...

3020

Αυτά τα ολίγα γι’ αυτή την εβδομάδα. Υπάρχουν κι άλλα τρομερά μαγαζιά στο Χαλάνδρι. Το διαχρονικό El Rey Alobar, το πεντανόστιμο Ρακοκάζανο, το εναλλακτικό White Monkey, το νέο hot spot Peacock ή το κεφάτο Snatch. Υπόσχομαι στην επόμενη επίσκεψη στην περιοχή να σας τα δείξω όλα. Αρκεί να μη βρεθεί μπροστά μου πάλι καμιά ακαταμάχητη βιτρίνα.

Μην ξεχνάς, αν θέλεις να ορίσεις εσύ το επόμενο #jennyschallenge, στείλε μου στο jennyschallenge@athensvoice.gr και σύντομα θα το δεις στην οθόνη σου.

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες.

Τζενάκι

Υ.Γ. Θανάση, κουράγιο. Θα πας διακοπές σε λίγο καιρό και θα με ξεφορτωθείς.


Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ