Visual Browsing
ΤΕΥΧΟΣ 449
STARDUST

Stardust 449

Stardust 449
Παρθένε, η λέξη κλειδί είναι αποστασιοποίηση
  • A-
  • A+
0

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Με τον Άρη στον Λέοντα η αναζήτηση της αγάπης μπορεί να γίνει πηγή δημιουργικότητας, ή μάλλον η αγάπη είναι δημιουργικότητα. Οι θετικοί, εξελιγμένοι Κριοί σε ανάλογες διελεύσεις γράφουν σενάρια, επινοούν αστεία, συνθέτουν μουσική ή κάνουν οτιδήποτε δημιουργικό, ενώ περιμένουν να κάνει την εμφάνισή του/της ο Ένας, η Μοναδική. Αυτές οι διελεύσεις ίσως σε κάνουν να σιγοτραγουδάς τα υπέροχα ερωτικά τραγούδια του Κόουλ Πόρτερ –so in love, soooo in love with you– γουργουρίζοντας. Φυσικά και έχεις την υπερβολική ανάγκη να σε αγαπάνε, αφού η προσωπική σου ζωή είναι ένας κήπος με τριανταφυλλιές που αποτελείται κυρίως από αγκάθια. Η μεγάλη ερώτηση: Αυτός/ή που αγαπάς είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτόν/ή που κάνεις σεξ; Μια δεύτερη: Συνειδητοποιείς ότι η δουλειά σου εκτός από πάθος είναι και καθημερινό χαμαλίκι, που όμως σε βοηθάει να αποφεύγεις τις σκοτεινές σκέψεις;

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Στον Σκορπιό, στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, ο Κρόνος σε μαθαίνει κάτι σημαντικό που πολλές φορές ξεχνάς ή δεν συνειδητοποιείς: Η ερωτική εξομολόγηση, η υπόσχεση μιας βραδιάς, το «για πάντα μαζί» ως απόγειο ενός συναισθηματικού παροξυσμού, ΔΕΝ αποτελούν μια άρρηκτη συμφωνία. Δεν είναι ότι αυτοί που σε ενδιαφέρουν θέλουν να σε εξαπατήσουν ή να σε απογοητεύσουν, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα χρησιμοποιήσουν ό,τι μα ό,τι μέσον διαθέτουν για να σου πουλήσουν αυτό που θέλεις. Κι αυτό που θέλεις είναι ΣΧΕΣΗ – που μπορεί να γίνει συμβίωση, γάμος κ.λπ.  Άρα θα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση, συνειδητός και ξύπνιος, ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις και να αντισταθείς στις μεθόδους προώθησης του «προϊόντος» τους, στην παραπλανητική διαφήμιση και στα μπόνους που υπόσχονται. Μόνο αποδεικνύοντας τις προθέσεις τους, ή κρατώντας ακέραιο το κομμάτι της συμφωνίας που τους αναλογεί, μπορείς να χαλαρώσεις. Η σχέση ως εμπορική συμφωνία; ΝΑΙ, ο Κρόνος θέλει πράξεις, όρια, αποδείξεις, συμφωνίες που κρατάνε στο χρόνο. Αν δεν τηρούνται οι κανόνες υπάρχει και η έξοδος από τη σχέση ή το γάμο. Ωστόσο, με την Αφροδίτη επίσης στον Σκορπιό από 11/9, ο Άλλος είναι πιο συνεννοήσιμος, περισσότερο ανοιχτός και πιο ήπιος στις διαπραγματεύσεις. Ο Άλλος σε ακούει και μάλλον συμφωνεί με όσα λες.   

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Το να είσαι φυτό σε έναν καναπέ μπορεί μερικές φορές να είναι θεραπευτικό αλλά μακροπρόθεσμα αρχίζει να επηρεάζει την πνευματική και σωματική σου υγεία, που με τον Κρόνο και την Αφροδίτη (από 11/9) στον Σκορπιό αποτελούν και το αντικείμενο της προσοχής σου. Είτε ανήκεις στους τραπεζίτες, στους καλλιτέχνες, στους αρχιτέκτονες, στις νοικοκυρές ή τους άνεργους τραγουδιστές θα πρέπει να ξεπεράσεις υπερτροφικές ιδέες για τον εαυτό σου, να γειωθείς και να δουλέψεις σαν να εξαρτάται η ζωή σου από τη παραγωγικότητά σου. Κάνε οτιδήποτε μπορεί να σε κουράσει και μπορεί να σε βοηθήσει να μην έρθεις σε επαφή με φόβους και άγχη για το μέλλον σου. Αυτό που έχει σημασία για τις σχέσεις σου τώρα είναι να είσαι χρήσιμος, τίποτα άλλο. Φυσικά και δεν γεννήθηκες για να κάθεσαι στο σπίτι σου παρακολουθώντας τηλεοπτικά σκουπίδια, ή για να καταναλώνεις σοκολάτα ως υποκατάστατο της αγάπης. Υ.Γ. Το χρήμα είναι ένα θέμα που δεν το πιάνεις εύκολα, αλλά μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να ζεις με δροσοσταλίδες.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Βρες ένα ψυχολογικά υγιή σύντροφο (σαν αστείο ακούγεται αυτό), μερικά χρήματα (πολύ πιο πιθανόν) και ερωτεύσου από την πλευρά της χαράς (αδιανόητο όταν κάθε ερωτική σου ιστορία είναι μια γοτθική σαπουνόπερα). Το τρίπτυχο που αναβοσβήνει με νέον γράμματα ήδη με τον Κρόνο και ενισχύεται από την Αφροδίτη στον Σκορπιό (από 11/9) λέει: Ανάγκη για Ουσιαστικές και Ξεκάθαρες Σχέσεις - Επιθυμία για ουσιαστική συνεισφορά στην κοινωνία μέσω της δημιουργίας σου - Πάθος για σεξουαλική αποφόρτιση. Μπορείς να κάνεις πραγματικότητα οποιονδήποτε από αυτούς τους στόχους με τη σειρά που θέλεις. Ζώντας σε μια εποχή που είναι όπως είναι, μπορείς να είσαι ευχαριστημένος/η, ακόμα κι αν κάνεις φιλανθρωπίες, ξεχνώντας το στόχο που περιέχει το κρεβάτι.

Σχετικα
Η Πανσέληνος του Κριού και η γιορτή του Πάσχα
Η Πανσέληνος του Κριού και η γιορτή του Πάσχα

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Ίσως χρειάζεται να σου υπενθυμιστεί ότι κάθεσαι ήδη στη θέση του οδηγού, εσύ πηγαίνεις το αυτοκίνητο όπου, όταν, με όποιον. Έχεις τον έλεγχο, διαλέγεις προορισμό, επιλέγεις συνοδηγό. Μπορείς; Ναι, εφόσον ατονήσει το σύνδρομο Αγάπα με/Μίσησέ με, που μπερδεύει και σε μπερδεύει, για να μην αναφέρουμε την προσπάθειά σου –συνειδητή ή ασυνείδητη– να παίζεις με το μυαλό αυτών που σε ενδιαφέρουν. Ο Άρης στο ζώδιό σου βάζει στο ρεζερβουάρ σου κηροζίνη για αεροπλάνα, οπότε βγες εκεί έξω και πολέμησε επαγγελματικά, καταρχάς. Ανάλαβε δράση (ή άφησε τους άλλους να νομίζουν ότι είναι αυτοί που παίρνουν πρωτοβουλίες) και βοήθησε το πεπρωμένο σου. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό από 11/9 ενισχύει την προσκοπική σου γοητεία και το μότο σου αυτό το διάστημα μπορεί να είναι: «Τίποτα-δεν-πρόκειται-να-μου-πάει-στραβά-γιατί-είμαι-δημιουργικός-έχω-ταλέντο-είμαι-αξιαγάπητος».

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Διαθέτεις ένα γοητευτικό, δημιουργικό, αλλά κι ένα τρομακτικά σκοτεινό σημείο στο μυαλό σου που σε στέλνει πολλές φορές στην κόλαση πήγαινε-έλα, όπως κι έναν πολύ παράξενο τρόπο σκέψης με τον οποίο παρόλα αυτά είσαι πολύ εξοικειωμένος. Αυτή η σκοτεινή πλευρά τονίζεται με τον Άρη στον Λέοντα, που συμβολίζει το σκοτεινό ηλιακό σου 12ο οίκο. Ναι, κάθε φορά που κέρδισες ή κερδίζεις κάτι το πληρώνεις με αίμα και κάθε φορά για να πετύχεις κάτι πρέπει να περάσεις τις περιπέτειες του Οδυσσέα με χίλιες δυσκολίες και τέρατα. Ναι, αυτή την εποχή εργασιακά (μην μπλέκεσαι σε παρασκήνια κάθε είδους, κάνε ό,τι είναι να κάνεις χωρίς να βαρυγκωμάς, δώσε τόπο στην οργή) και προσωπικά (όλοι ζητάνε, σε τρέχουν, απαιτούν) είσαι μόνος/η – ό,τι κάνεις το κάνεις χωρίς να περιμένεις βοήθεια, στήριξη ή συμπάθεια. Δεν είναι η πρώτη φορά. Προσοχή: Θέλοντας τόσο πολύ να γίνει ένα θαύμα πιθανόν δεν βλέπεις ότι αυτός/ή δεν είναι ό,τι φαντάζεσαι ή ότι η δουλειά που σου προσφέρεται δεν είναι ευκαιρία αλλά παγίδα.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Ε καλά, το να ζητήσεις και δεύτερο πιάτο σε ένα τραπέζι, ή να πάρεις με το δάχτυλο λίγη σαντιγύ από μία τούρτα προτού  σερβιριστεί, δεν αποτελούν ΜΗ στο λήμμα Απληστία. Κάθε άλλο. Δεν είσαι από τους τύπους που θα σκοτώσει όσο-όσο τα παλιά κηροπήγια της γιαγιάς, ούτε θα ξεπουληθεί για λίγα ευρώ πάρα πάνω. Συνδυασμένοι, όμως, Κρόνος και Αφροδίτη (από 11/9) στον Σκορπιό ψιθυρίζουν στο αυτί σου εναλλάξ: «Αγόρασε», «Μην ξοδεύεις», «Κατανάλωσε»,  «Μέτρα και τη δεκάρα», «Επιθύμησε», «Μην τολμήσεις να ζητήσεις», «Η ζωή είναι μικρή για να μην την απολαμβάνεις», «Μάζεψε, κόψε, συμμαζέψου». Φυσικά, το να έχεις στην τσέπη σου χρήματα για να ξοδέψεις είναι ευχάριστο και αγχολυτικό, αλλά τι γίνεται όταν μπαίνοντας σ’ ένα μαγαζί σού δίνουν πίσω την πιστωτική κάρτα ως υπερχρεωμένη; Ποιες σχέσεις και ποια αισθήματα; Τα οικονομικά προηγούνται. Το καλό νέο είναι ότι κάτι γίνεται και ανασαίνεις οικονομικά. Το κακό νέο το ξέρεις ήδη.

Σχετικα
Κρόνος στον Υδροχόο: Ο οριοθέτης της ατομιστικής ελευθερίας
Κρόνος στον Υδροχόο: Ο οριοθέτης της ατομιστικής ελευθερίας

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Η δουλειά σου, η καριέρα σου, η απήχησή σου στην κοινωνία είναι ριγμένα στο τραπέζι και χρειάζονται ανακάτεμα, ανανέωση, διόρθωση, εναλλακτικές, σταθερές βάσεις ή αλλαγή πλεύσης. Όσο αντιστέκεσαι στις αλλαγές τόσο δημιουργείς εμπόδια στην εξέλιξη της ζωής σου. Δεν χρειάζεται να πέσεις στην παγίδα της απάθειας που ονομάζεται «ό,τι και να κάνω στο τέλος τα πράγματα θα στραφούν εναντίον μου», που αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα των Σκορπιών. Έχεις φτάσει κάπου και τώρα σου δίνεται η ευκαιρία είτε να ξεπεράσεις τους άλλους που τρέχετε στην ίδια κούρσα είτε να καθιερωθείς ή να βάλεις γερές βάσεις στα επαγγελματικά σου. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι αντάξιο της προσπάθειας, παρόλα αυτά. Εάν επιτρέψεις στον εαυτό σου σκέψεις για το πόσο πολύ σε έχουν στύψει, για την τρέλα των αφεντικών και των πελατών ή συναδέλφων, για την κρίση που σε κάνει να συμβιβάζεσαι, για αυτούς που θέλουν να σε δουν να σκοντάφτεις κ.λπ. κ.λπ. τότε θα πέσεις στην απελπισία. Η Αφροδίτη από 11/9 δεν σε θέλει τσαντισμένο και θυμωμένο. Σε προτρέπει να είσαι πολυμήχανος και ευέλικτος. Κάνε σάντουιτς ή κέρνα καφέδες αυτούς που σου συμπεριφέρονται άσχημα. Η υποχώρηση, όταν δεν έχεις άλλη διέξοδο, είναι ανδρεία.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Εάν ανήκεις στους φρικαρισμένους Τοξότες –και κυρίως αν είσαι γεννημένος στο πρώτο 10ήμερο– και θαυμάζεις την αυτο-συγκράτησή σου στην παρόρμηση να τα βροντήξεις όλα και να εξαφανιστείς κάπου χωρίς δεσμούς, χωρισμούς, επαγγελματικές ίντριγκες και συναντήσεις με ανθρώπους που σου χαμογελάνε ενώ βλέπεις ανάμεσα στα δόντια τους ξυράφια, τότε μπορείς να ανασάνεις. Η Αφροδίτη αρχίζει τη διέλευσή της στο 12ο οίκο από τις 11/9, που βρίσκεται και ο Κρόνος, κι αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι ανοχύρωτη πόλη, ότι μερικά χαμόγελα είναι όντως χαμόγελα και ότι το αυτομαστίγωμα δεν είναι πάντα ερεθιστικό. Εργασιακά φαίνεται ότι συμβαίνει ερήμην σου κάτι που σε αφορά, από το οποίο όμως δεν κινδυνεύεις αυτή τη στιγμή. Αισθηματικά πέφτεις στο λάκκο της νοσταλγίας, «αχ και να μπορούσα να αλλάξω τα πράγματα, θα ήταν όλα διαφορετικά…» – βγες από αυτό το τριπάκι. Α, ναι, και μαζεύονται  αναξιοπαθούντες, προβληματικοί, αγχωμένοι φίλοι, συγγενείς και περαστικοί που θέλουν τη βοήθειά σου, τη συμβουλή σου, την υποστήριξή σου. Και τους τη δίνεις την ίδια ώρα που σκέφτεσαι «για μένα κανείς;».  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Με τον Κρόνο στον Σκορπιό πιθανόν κάποιοι φίλοι να φύγουν από το προσκήνιο ή σε ένα αργό fade out να ξεθωριάσουν λίγο-λίγο. Ίσως κάποια όνειρα, σχέδια, επιδιώξεις να στεγνώσουν ή να πάψουν να σε ενδιαφέρουν. Ναι, υπάρχουν στιγμές που αμφιβάλλεις για το δρόμο που έχεις πάρει επαγγελματικά περισσότερο, ή και αισθηματικά δευτερευόντως, αφού αισθάνεσαι ότι σου λείπει η αγάπη ακόμα κι αν υπάρχει κάποιος/α δίπλα σου, ή που δεν ξέρεις προς τα πού να πας τη ζωή σου. Ακόμα και η αυτοπεποίθησή σου πολλές φορές μοιάζει σαν πρωτόπλασμα που κολυμπάει στη σούπα της ζωής. Κι όμως, υπάρχει και η άλλη όψη. Ο Κρόνος σε μαθαίνει πώς να εκτιμάς τη ζωή, ακόμα κι αν σαν την Μπλανς ντι Μπουά στο «Λεωφορείο ο Πόθος» εξαρτάσαι  από την καλοσύνη των ξένων. Ω, ναι, και το χρήμα τρυπώνει σε οποιαδήποτε εικόνα, γιατί χωρίς αυτό το όνειρό σου για ελευθερία απλώς δεν υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι πραγματοποιώντας τα όνειρά σου (ρευστοποιώντας τα δηλαδή) χρειάζεται να δοθείς ολόψυχα –συναισθηματικά και δημιουργικά– και με όλες σου τις δυνάμεις σε κάτι, για όσο καιρό χρειάζεται, ώστε να πιάσει βαθιές ρίζες. Ξαναρχόμαστε, δηλαδή, στο Τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί ώστε να του δοθείς ολοκληρωτικά…

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Ένας προς ένα. Αυτό είναι το θέμα της περίοδου. Και μάλιστα σημαντικό και κομβικό. Εσύ με το σύντροφο, παρτενέρ, συνάδελφο, συνεταίρο, Άλλο. Εσύ και ο κάθε σημαντικός άλλος της ζωής σου που σε επηρεάζει είτε σε προσωπικό/αισθηματικό επίπεδο είτε επαγγελματικά. Το να παίζεις τον παντρεμένο ή τον δεσμευμένο ΔΕΝ είναι ίδιο με το να είσαι παντρεμένος ή δεσμευμένος. Το να παντρεύεσαι για την εικόνα ή για τους άλλους είναι επικίνδυνο, παγίδα. Έχεις άραγε συνειδητοποιήσει ότι έλκεις control freaks, δηλαδή νευρωτικούς που θέλουν τα πάντα υπό έλεγχο επειδή σε σένα βρίσκουν ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο πουλί; Όμως αυτό δεν σημαίνει  ότι θα πετάξεις οικειοθελώς στο στόμα του λιονταριού, ε; Πρόκειται για ένα αστείο που κάνεις χρόνια να καταλάβεις όταν, κοιτάζοντας πίσω σου, διαπιστώνεις πόσες φορές πιάστηκες κορόιδο θεωρώντας ότι έζησες τον έρωτα – «Τι διάολο σκεφτόμουνα τότε;». Για να κλείσουμε: Καλό το γκλάμουρ στις σχέσεις και ο ρομαντισμός κι η ανατριχίλα, αλλά χρειάζεται να μάθεις τι προσφέρεις και τι φέρνει ο άλλος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δίνοντας πολλά για να πάρεις ελάχιστα, δημιουργείται θυμός. Θυμήσου το αυτό αυτές τις εβδομάδες που ο Άρης βρίσκεται στον Λέοντα, κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με κάθε έναν που σε ενδιαφέρει αισθηματικά ή επαγγελματικά.    

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
1. Είτε καλλιτέχνης είτε ερευνητής είτε ακαδημαϊκός, διαθέτεις ένα εξαιρετικό ταλέντο για μπίζνες, αν έχεις το θάρρος να εκφραστείς και αν μπορείς να διεκδικήσεις ό,τι σου αναλογεί. 2. Έχεις παίξει στη ζωή σου –άντρας ή γυναίκα– παρά πάνω φορές από ό,τι θα ’πρεπε την ξανθιά με καταστροφικές συνέπειες. 3. Είσαι Ιχθύς και η αναζήτηση του ερωτικού ιδανικού, της έκστασης και της επιθυμίας σου να ενωθείς με κάτι μεγαλύτερο από σένα σε έχει οδηγήσει σε σκοτεινά αδιέξοδα. 4. Με την Αφροδίτη στον Σκορπιό από 11/9 και τον Δία στον Καρκίνο, η τάση είναι να ξαναπαίξεις την ξανθιά παντού. Μετάφραση: Μάθε να κλείνεις επαγγελματικές συμφωνίες, να μιλάς για τον καιρό, να χαιρετάς διά χειραψίας, να σκέφτεσαι ποιος πραγματικά είναι αυτός/ή που επιθυμείς πίσω από αυτά που φαντάζεσαι για αυτόν, και η ζωή σου θα γίνει πιο ολοκληρωμένη. Μπορεί οι γήινοι να είναι πληκτικοί, αλλά αν τους μιμηθείς καλά θα έχεις μία πιο ευτυχισμένη ζωή.  


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5