- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στα 8 χρόνια της χρεοκοπίας έχουν αλλάξει 7 πρωθυπουργοί, έχουν κυβερνήσει 6 κόμματα, και ακόμη είμαστε στο σκάψιμο του πάτου του βαρελιού. Ήλθε η εποχή να αλλάξει κάτι. Να αλλάξουμε εμείς. Ήλθε ο χρόνος να αποδεχτούμε ότι δεν φταίνε μόνο οι άλλοι, ότι ο εχθρός τελικά δεν ήταν οι ξένοι, ότι οι εχθροί ήταν και είμαστε «εμείς», οι βολεμένοι στην ακινησία του προσωπικού οφέλους, στα δικά μας οχυρώματα, πατώντας πάνω στα πτώματα των υπολοίπων. Ο μόνος τρόπος να φύγουμε μπροστά με κοινό βηματισμό με δίκαιο ωφέλιμο φορτίο για όλους είναι οι προτάσεις. Όλοι όσοι βαρέθηκαν να διαβάζουν και να ακούν τα ίδια παραμύθια ας προτείνουμε. Το ζητούμενο είναι οι προτάσεις. Κοστολογημένες, μετρημένες, εφαρμόσιμες, απλές, σύντομες, γενναίες και ρηξικέλευθες.
Όταν γράφουμε άρθρα καταγγελτικά για συριζανελ ή ΝΔ ΠΑΣΟΚ η αναγνωσιμότητα αυξάνεται, οι αναγνώστες επιλέγουν νταβαντούρι, επιλέγουν εχθρούς να κατηγορήσουν. Όταν γράφουμε άρθρα με προτάσεις η αναγνωσιμότητα μειώνεται.
Eδώ στην athensvoice μπορείτε να στέλνετε και να δημοσιεύονται οι δικές σας προτάσεις με λύσεις και προτάσεις για την κοινωνία των πολιτών. Σύντομες, στεγνές, κοφτερές σαν βέλη. Μία στήλη να τα αλλάξουμε όλα. Όταν κάτι δεν πάει άλλο, τότε τι; Όταν εσύ μένεις βουβός, όταν εσύ απέχεις, τη θέση σου την καταλαμβάνει αυτός που φωνάζει, εκμεταλλεύεται την αδράνειά σου, δηλώνει εκφραστής σου, μιλά εξ ονόματός σου, αλλά προωθεί αποκλειστικά το δικό του πελατειακό κομματικό συμφέρον.
Η εποχή να αλλάξουμε ήλθε, ο χρόνος χάνεται, η έξοδος στενεύει, οι πολίτες οφείλουν να γίνουν οι πρωταγωνιστές.
Αν θέλεις να συμμετέχεις στείλε τις προτάσεις σου εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανεκτίμητη συνεργασία μας, την τιμή να βρίσκομαι δίπλα της»
Το αριστούργημα του Μολιέρου παραμένει διαχρονικό
Ποιος ήταν ο άνθρωπος που επέφερε στους Ιταλούς την πρώτη τους ήττα και απώλεια
Αν είναι να γίνονται νέοι αγρότες καταπατώντας, αδικώντας, φοβερίζοντας και αφανίζοντας το περιβάλλον… να λείπει
«Αν και είχαμε χωρίσει, είχα τα κλειδιά του σπιτιού του. Ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο για να του αφήσω ένα τριαντάφυλλο»
Γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο με πρωταγωνιστές εσάς
Μία μέρα του χειμώνα να θυμίζει άνοιξη, φαγητό με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, ευχές από αγαπημένους συνοδοιπόρους
Οι άγνωστες μαμάδες και η νέα πατρίδα
«Καμιά φορά, σκέφτομαι, μικρές στιγμές της ζωής αρκούν για να σε γεμίσουν για πάντα»
«Καμιά φορά… ο θάνατος ανοίγει τον δρόμο στη ζωή. Κι αυτό σας το λέει ένα πιάνο που για δεκαπέντε χρόνια πίστευε πως είχε νεκρωθεί…»
«Χωρίς καμία προσδοκία των άλλων για εμένα, χωρίς καμία κοινωνική υποχρέωση, χωρίς καμία ανάγκη να δικαιολογήσω τη ραστώνη ή την αργία μου»
«Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, κακοπληρωμένοι όντες»
Ακολούθησε την τυπική διαδικασία για την ενοικίαση σπιτιού. Όμως εξαπατήθηκε κι έτσι μια ολόκληρη ζωή 35 ετών μεταφέρθηκε σε αποθήκη και ο ίδιος σε ξενοδοχείο
Μια επεισοδιακή διάσωση με πολλά παρελκόμενα
Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός εξιστορεί μια δυνατή ιστορία επιβίωσης στη σκοτεινή και αγριεμένη θάλασσα
Όλοι έχουμε ζήσει διάφορα. Αναπάντεχα, επικίνδυνα, σοκαριστικά, απίστευτα. Ιστορίες για άγριους που τις συζητάμε στις παρέες. Κάνω την αρχή.
Ήταν μια persona που, στη φοβερή δεκαετία του '80, αν δεν την ήξερες, δεν ήσουν in
Τα αυτοάνοσα νοσήματα δεν υπάρχουν μόνο στο «Maestro» αλλά και στη ζωή μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.