Κοσμος

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου αντιμέτωπη και με τρίτη καταγγελία για βιασμό

Η υπόθεση της Ελληνίδας υφυπουργού του Εμανουέλ Μακρόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρυσούλα Ζαχαροπούλου
H Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Ελληνίδα υφυπουργός της κυβέρνησης Μακρόν, κατηγορείται για ιατρικές πράξεις χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως συγκατάθεση των ασθενών.

Στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. Και αυτό διότι έχουν γίνει εις βάρος της δύο καταγγελίες για βιασμό ενώ πρόσφατα μίλησε και τρίτη πρώην ασθενής της για μη συναινετική ιατρική εξέταση.

Ειδικότερα, οι πράξεις της φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγου. Τις καταγγελίες έφερε στο φως το γαλλικό περιοδικό «Marianne». Όπως αναφέρει το περιοδικό, έχουν υποβληθεί δύο καταγγελίες για βιασμό σε βάρος της 46χρονης Χρυσούλας Ζαχαροπούλου. 

Ωστόσο, χθες δημοσιεύθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δηλώσεις που έκανε μια τρίτη γυναίκα, πρώην ασθενής της γυναικολόγου. Η πρώτη καταγγελία σε βάρος της Ζαχαροπούλου έγινε στις 25 Μαΐου ενώ η εισαγγελία του Παρισίου ανέφερε στο περιοδικό «Marianne» ότι ξεκίνησε μια έρευνα δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου.

Με βάση το ρεπορτάζ που επιβεβαιώθηκε από την εισαγγελία, η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου, ενώ και τα δύο περιστατικά έγιναν «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε βάρος ενήλικων γυναικών.

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η τρίτη καταγγελία πρώην ασθενή της

Πρώην ασθενής της γυναικολόγου κατέθεσε με το ψευδώνυμο «Jade» πως είχε επισκεφθεί την κυρία Ζαχαροπούλου με αφορμή το πρόβλημα της ενδομητρίωσης που αντιμετώπιζε.

Η «Jade» είχε ραντεβού με τη γιατρό στο ιατρείο της το 2016. Η εξέταση έγινε παρουσία ενός ασκούμενου γιατρού. Σύμφωνα με την 26χρονη, η γυναικολόγος «ανάγκασε τον ασκούμενο γιατρό να την εξετάσει». «Εκείνη ένιωθε ότι δεν αισθανόμουν καθόλου άνετα, ούτε εκείνος, το σώμα μου ήταν κλειστό, μπλοκαρισμένο, το ένιωθε», όπως η αναφέρει η «Jade».

«“Θα πρέπει να ανοίξεις”, μου είπε. Τότε ήρθε η σειρά της. Μου είπε, χρησιμοποιώντας γνωστούς όρους: “Θα πρέπει να ανοίξεις. Εγώ, δεν είμαι αυτός”. Προσπαθούσε, προσπαθούσε, δεν ήταν καθόλου χαρούμενη. Εγώ ήμουν πολύ νευρική και μπλοκαρισμένη», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ