- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μάθιου Μακόναχι μίλησε στον Λευκό Οίκο για την οπλοκατοχή (βίντεο)
Ο ηθοποιός ζήτησε μέτρα - Το μήνυμά του για το μακελειό στο Τέξας
Για την οπλοκατοχή μίλησε ο Μάθιου Μακόναχι στην ενημέρωση δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο μετά τη σύντομη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε σήμερα μια σύντομη συνάντηση με τον βραβευμένο ηθοποιό Μάθιου Μακόναχι, ο οποίος κατάγεται από το Ουβάλντε του Τέξας, και συζήτησαν μέτρα για την οπλοκατοχή, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.
Δεκαεννέα παιδιά και δύο δασκάλες σκοτώθηκαν στο Τέξας σε ένα δημοτικό σχολείο στη γενέτειρα του Μακόναχι, στις 24 Μαΐου, από έναν 18χρονο, οπλισμένο με ημιαυτόματο τουφέκι.
«Βρίσκεται σήμερα εδώ για να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του και να καλέσει τα ηγετικά στελέχη (του Κογκρέσου) να αναλάβουν δικομματική δράση ώστε να σταματήσουν οι παράλογες δολοφονίες και να περάσουν μέτρα ευθύνης για τα όπλα που όπως γνωρίζουμε σώζουν ζωές», είπε η Ζαν-Πιερ αναφερόμενη στην επίσκεψη του Μακόναχι.
Ο 52χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, κρατώντας φωτογραφίες ορισμένων από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Ουβάλντε. Μίλησε για τις οικογένειές τους, τι φορούσαν την ημέρα που δολοφονήθηκαν και τι ήθελαν να γίνουν όταν θα μεγάλωναν. Αρκετές φορές έμοιαζε σαν να έχει έναν κόμπο στον λαιμό ενώ χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι τη στιγμή που διάβαζε τα βιογραφικά στοιχεία των θυμάτων.
«Ενώ τιμούμε τα θύματα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτήν τη φορά φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει. Υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως να υπάρχει κάποιο εφικτό μονοπάτι μπροστά μας», είπε ο Μάθιου Μακόναχι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου στο πλευρό του Βανς
Η Επιτροπή αξιοποιεί εσωτερικά νέα ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να «εκσυγχρονίσει» τη νομοθετική διαδικασία
Σε ποιες χώρες σήμανε συναγερμό
H υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων αρχών
Η περίεργη εξαφάνιση που ερευνούν οι αστυνομικοί στη Τζόρτζια
Θεώρησε την προσθήκη «προσβολή για την κουλτούρα του» - Έχασε και τη δικαστική μάχη
«Δε με νοιάζει τι λες, δεν ψηφίζεις στο Μίσιγκαν» - Viral βίντεο με τον νεοεκλεγέντα γερουσιαστή
Στο επίκεντρο εμπόριο, Ταϊβάν και γεωπολιτικός ανταγωνισμός
Το 17,5% των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να απεργήσει
«Αν έμαθα ένα πράγμα από τον Βίτο, είναι να μην αφήνεις ποτέ την ηλικία σου να σε περιορίζει»
Νέα προειδοποίηση από τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας
Το περιστατικό λίγους μήνες πριν με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο γιατρό
«Πονοκέφαλος» για εταιρίες όπως Meta, Google, Microsoft και Amazon
Η εκλογική παράδοση δεν αρκεί όταν πονάει η τσέπη των πολιτών
Για «πολιτική καταστροφή», έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Φλόριντα
«Όλοι γνωρίζουν γιατί χάσαμε» - Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πολιτικό μέλλον του Αμερικανού προέδρου
Τα όπλα που έχει στα χέρια του
Πού κρίθηκε η Γερουσία, η ψήφος αποδοκιμασίας και τι αλλάζει στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.