Κοσμος

Νέες απειλές του Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: «Δεν μπλοφάρουμε»

Εξακολουθεί να ζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσαβούσογλου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EPA/MALTON DIBRA

Απειλές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας - «Δεν μπλοφάρουμε για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών».

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η τουρκική προκλητικότητα, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απειλεί ευθέως την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου ανέβασε ξανά τους τόνους εγείροντας και πάλι θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Δήλωσε, δε, πως αν η ελληνική πλευρά συνεχίσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά, τότε η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη και «δεν θα μπλοφάρει».

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να υπογραμμίσει πως «η Τουρκία θα κυνηγήσει την Ελλάδα αν συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε πως «η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ακυρώνοντας το καθεστώς των νησιών που είχε τεθεί βάσει των των ειρηνευτικών συμφωνιών της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947» και συνέχισε:

«Η Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά της από το 1960 και είπαμε ότι αν δεν τα παρατήσει, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία [των νήσων]. Είμαστε πολύ σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Επειδή τους δίνονται [τα νησιά] υπό όρους, η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί και αν δεν το κάνει τότε θα προχωρήσουμε περαιτέρω επί του θέματος, το οποίο όμως δεν γίνεται να απορριφθεί με τα ελληνικά επιχειρήματα ότι δήθεν η Τουρκία έχει επεκτατική πολιτική και στοχεύει στα εδάφη μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ