Κοσμος

Ευλογιά των πιθήκων: 21 μέρες καραντίνα επιβάλλει το Βέλγιο - Μάσκα στην Νέα Υόρκη

Ως χθες Σάββατο, αναφέρθηκαν 92 επιβεβαιωμένα και 28 ύποπτα κρούσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευλογιά των πιθήκων: Πολλές δεκάδες ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική
Ευλογιά των πιθήκων - Yγειονομικοί με μάσκα © EPA Pool

Το Βέλγιο εισάγει την καραντίνα 21 ημερών για τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων - Η Νέα Υόρκη επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Το Βέλγιο γίνεται η πρώτη χώρα που εισάγει την υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών για τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων – την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη επιστρέφει και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων στην πόλη.

Αξιωματούχοι αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην πόλη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς επεκτείνει την επιτήρηση σε χώρες όπου η νόσος αυτή δεν είναι ενδημική.

Ως χθες Σάββατο, αναφέρθηκαν 92 επιβεβαιωμένα και 28 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων από 12 κράτη μέλη όπου ο ιός δεν είναι ενδημικός, διευκρίνισε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι θα δώσει περαιτέρω οδηγίες και συστάσεις τις επόμενες ημέρες για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Η ευλογιά των πιθήκων, μολυσματική ασθένεια που συνήθως έχει ήπια συμπτώματα, είναι ενδημική σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής. Εξαπλώνεται μέσω της στενής επαφής, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να περιοριστεί σχετικά εύκολα, με απομόνωση και τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ