Κοσμος

ΗΠΑ – Ανώτατο Δικαστήριο: Επιβεβαιώνεται η γνησιότητα του προσχεδίου για τις αμβλώσεις

Τι δήλωσε ο ανώτατος δικαστής Ρόμπερτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ – Ανώτατο Δικαστήριο για αμβλώσεις: Επιβεβαιώνει τη γνησιότητα του προσχεδίου που διέρρευσε
Διαδήλωτες υπέρ των αμβλώσεων στην © EPA

Ο ανώτατος δικαστής των ΗΠΑ Τζον Ρόμπερτς επιβεβαίωσε τη γνησιότητα ενός προσχεδίου για την υπόθεση-ορόσημο Roe V. Wade και διέταξε έρευνα για την διαρροή.

«Πρόκειται για μια μοναδική και κατάφωρη παραβίαση αυτής της εμπιστοσύνης που αποτελεί προσβολή για το Δικαστήριο και την κοινότητα των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται εδώ. Έχω δώσει εντολή στον Μάρσαλ του Δικαστηρίου να ξεκινήσει έρευνα για την πηγή της διαρροής», ανέφερε ο Ανώτατος Δικαστής και πρόεδρος του Δικαστηρίου Τζο Ρόμπερτς σε δήλωσή του την Τρίτη.

«Η διαρροή των απορρήτων του Δικαστηρίου είχε ως στόχο να υπονομεύσει την ακεραιότητα των εργασιών μας», δήλωσε ο Ρόμπερτς. «Το έργο του Δικαστηρίου δεν θα επηρεαστεί με κανέναν τρόπο. Εμείς στο Δικαστήριο είμαστε ευλογημένοι που έχουμε ένα εργατικό δυναμικό - μόνιμους υπαλλήλους και δικηγόρους - έντονα πιστούς στο θεσμό και αφοσιωμένους στο κράτος δικαίου. Οι υπάλληλοι του Δικαστηρίου έχουν μια υποδειγματική και σημαντική παράδοση σεβασμού της εμπιστευτικότητας της δικαστικής διαδικασίας και διατήρησης της εμπιστοσύνης του Δικαστηρίου», αναφέρει η ανακοίνωση του Ρόμπερτς.

Σημειώνεται ότι το προσχέδιο γνωμοδότησης της συντηρητικής πλειοψηφίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, που διέρρευσε στα ΜΜΕ, δείχνει πως έχει ήδη διεξαχθεί ψηφοφορία με την οποία ανατρέπεται η ιστορική απόφαση στην υπόθεση Roe v. Wade σχετικά με το δικαίωμα στην άμβλωση, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι το δικαίωμα μιας γυναίκας στην επιλογή είναι θεμελιώδες και πως η στοιχειώδης δικαιοσύνη απαιτεί να μην ανατραπεί η υπόθεση Roe V. Wade, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι έτοιμη να απαντήσει όταν θα εκδοθεί η οποιαδήποτε απόφαση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ