Κοσμος

Ρωσία κατά Βρετανίας: Αν παροτρύνετε την Ουκρανία να μας επιτεθεί θα υπάρξει απάντηση

Η δήλωση του Βρετανού υπουργού που προκάλεσε την οργή της Μόσχας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατεστραμμένο άρμα μάχης
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατεστραμμένο άρμα μάχης © EPA/OLEG PETRASYUK

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Βρετανία να μην παροτρύνει την Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.

Η Ρωσία προειδοποίησε τη Βρετανία πως θα υπάρξει μια άμεση και «ανάλογη απάντηση», εάν συνεχίσει να παροτρύνει την Ουκρανία να πλήξει στόχους στο έδαφος της, σύμφωνα με το Reuters.

Το πρακτορείο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA το οποίο, με τη σειρά του, επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι υποστήριξε πως είναι «απολύτως νόμιμο» το Κίεβο να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων.

Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε, επίσης, σε δηλώσεις του στο BBC, ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Σεργκέι Λαβρόφ
Σεργκέι Λαβρόφ © EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι εμπλέκεται σε έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων και δήλωσε ότι τα όπλα που παραδόθηκαν από τη Δύση στην Ουκρανία θα ήταν δίκαιοι στόχοι.

«Αυτά τα όπλα είναι θεμιτός στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, είπε ο Λαβρόφ στην κρατική τηλεόραση.

«Εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη δυτική Ουκρανία έχουν ήδη γίνει στόχος πάνω από μια φορά» από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και δεν «θα μπορούσε να γίνει αλλιώς», συνέχισε. «Το NATO, στην ουσία, ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία δι’ ενδιαμέσου και εξοπλίζει αυτόν τον ενδιάμεσο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ