Κοσμος

Βρετανία: Πάνω από 50 πρόστιμα για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

Η αστυνομία ερευνά 12 συγκεντρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, διασχίζει την Ντάουνινγκ Στριτ
Ο Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ © EPA / NEIL HALL

Βρετανία - Ντάουνινγκ Στριτ: Πάνω από 50 πρόστιμα - Συνεχίζεται η έρευνα για τα πάρτι παρά τα μέτρα ανάσχεσης του κορωνοϊού.

Έρευνα διεξάγει η βρετανική αστυνομία για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και ήδη έχει προχωρήσει στην επιβολή περισσοτέρων από 50 προστίμων για παραβιάσεις των μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Η αστυνομία ερευνά 12 συγκεντρώσεις που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ και την Προεδρία της Κυβέρνησης ύστερα από εσωτερική έρευνα που κατέληξε ότι μέλη του προσωπικού του Τζόνσον συμμετείχαν σε πάρτι με κατανάλωση αλκοόλ, με τον ίδιο τον Βρετανό ηγέτη να συμμετέχει σε κάποια από αυτά. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από το πρωθυπουργικό γραφείο, που έχει δηλώσει ότι θα κάνει γνωστή την επιβολή προστίμου στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εκδοθούν αρχικά 20 ειδοποιητήρια για πρόστιμο και ότι συνεχίζει να υπάρχει η πιθανότητα έκδοσης και άλλων προστίμων. «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προχωρήσουμε αυτή την έρευνα με ταχείς ρυθμούς, αυτό περιλαμβάνει το ότι συνεχίζουμε να αξιολογούμε σημαντικό όγκο ερευνητικού υλικού, από το οποίο μπορεί να προκύψουν περαιτέρω παραπομπές», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Τα πρόστιμα επιβεβαίωσαν ότι τα άνευ προηγουμένου μέτρα που στόχο είχαν την προστασία των πολιτών απέναντι στη COVID-19 παραβιάστηκαν από αξιωματούχους της Ντάουνινγκ Στριτ που τα σχεδίασαν.

The story of 10 Downing Street Christmas Party last December - BBC News

Πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ: «Έγιναν λάθη» λέει υπουργός

«Έγιναν λάθη. Η βρετανική κυβέρνηση κατανοεί την έγνοια που οι ψηφοφόροι έχουν για τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε πάρτι γενεθλίων κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, τον Ιούνιο 2020, όταν οι κοινωνικές συγκεντρώσεις ήταν απαγορευμένες σε εσωτερικούς χώρους», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Περί τα τριάντα άτομα συμμετείχαν στη γιορτή στο Cabinet Room της Ντάουνιγκ Στριτ, αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο ITV. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μπόρις Τζόνσον είχε ένα πάρτι έκπληξη με τούρτα γενεθλίων και τη σύζυγό του να τραγουδά μαζί με το προσωπικό το happy birthday.

«Ήταν τα γενέθλια του πρωθυπουργού: του προσφέρθηκε τούρτα γενεθλίων νωρίτερα, αυτή είναι η εικόνα από τις εφημερίδες, και πήρε και μία τούρτα από το προσωπικό όταν επέστρεψε στο γραφείο. Ήταν μέλη του προσωπικού με τα οποία συνεργαζόταν και εργαζόταν μαζί τους όλη την ημέρα», εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ