Κοσμος

Πάρτι κάθε Παρασκευή στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown

Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Mirror

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίσημη απολογία προς το Παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε η Ντάουνιγκ Στριτ © EPA/ANDY RAIN
Επίσημη απολογία προς το Παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε η Ντάουνιγκ Στριτ © EPA/ANDY RAIN

Πάρτι κατά τη διάρκεια του λοκντάουν στη Βρετανία διοργάνωνε τακτικά το προσωπικό της πρωθυπουργικής κατοικίας, τα οποία αποκαλούσε «Παρασκευές του κρασιού».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι υπάλληλοι πήγαν με μια βαλίτσα σε ένα σουπερμάρκετ για να αγοράσουν ποτά ενόψει της συγκέντρωσής τους, την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου και αυτό δεν συνέβη μόνο εκείνη τη φορά. Πηγές τις οποίες επικαλείται η βρετανική ταμπλόιντ ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στην Ντάουνινγκ Στριτ πήγαιναν εναλλάξ τις Παρασκευές στο τοπικό σουπερμάρκετ Tesco Metro, με μια βαλίτσα με ροδάκια, για να γεμίσουν το ψυγείο τους με ποτά.

Η Mirror γράφει ότι ο Τζόνσον παρέστη σε «μερικά» τέτοια πάρτι, όταν απαγορεύονταν οι συναθροίσεις σε κλειστό χώρο στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγγνώμη Τζόνσον στην Βασίλισσα

Την ίδια ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την Βασίλισσα Ελισσάβετ για τα κορωνοπάρτι που έλαβαν χώρα στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας την παραμονή της κηδείας του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου. 

Σύμφωνα με ανθρώπους που συμμετείχαν στα πάρτι και μίλησαν στην Daily Telegraph, το κέφι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας στο υπόγειο και στους κήπους του νούμερου 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Κάποιος υπάλληλος του πρωθυπουργικού γραφείου είχε αναλάβει τον ρόλο του ντισκ τζόκεϊ, ενώ άλλος μετέβη σε γειτονικό σούπερ μάρκετ και επέστρεψε με μια μικρή τροχήλατη βαλίτσα γεμάτη φιάλες κρασιού. Η μουσική συνέχισε να παίζει μέχρι το τέλος της συνάθροισης, ενώ πληροφορίες της Daily Mail αναφέρουν ότι από τα «παιχνίδια» εκείνης της βραδιάς έσπασε η κούνια του γιου του Μπόρις Τζόνσον, Γουίλφρεντ.

Συγγνώμη ζήτησε με ανακοίνωσή του και ο Τζέιμς Σλακ, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε στενός συνεργάτης της πρώην πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. «Θα ήθελα να ζητήσω, συντετριμμένος, συγχώρηση για την οργή και την οδύνη που προκάλεσα. Αυτή η συγκέντρωση δεν θα έπρεπε να έχει γίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνολικά στα δύο πάρτι συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, ενώ τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, που ίσχυαν εκείνη την περίοδο, δεν επέτρεπαν τη συγκέντρωση περισσότερων των έξι ατόμων, από δύο νοικοκυριά σε εξωτερικούς χώρους.  

Πάρτι διαμαρτυρίας έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ φορώντας περούκες αλά Μπόρις Τζόνσον

Με φόντο τα παραπάνω, μια ομάδα 100 ατόμων, φορώντας περούκα αλά Μπόρις Τζόνσον, οργάνωσαν το δικό τους πάρτι με κρασί και μπύρες έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ. «Είμαστε Μπόρις, είναι εκδήλωση για τη δουλειά», φώναζαν, σαφή αναφορά στις προ ημερών δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε «συγγνώμη» για τη συμμετοχή του σε άλλο πάρτι. Όπως είχε πει, εκτίμησε ότι επρόκειτο για συγκέντρωση εργασίας.

Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η συγκέντρωση οργανώθηκε από τον YouTuber, ονόματι «JaackMaate»', ο οποίος κοινοποίησε τις φωτογραφίες από το Γουεστμίνστερ γράφοντας τα εξής: «Προσλάβαμε 100 Μπόρις Τζόνσον και οργανώσαμε πάρτι έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ