Κοσμος

Μπούκα: Ρωσικό τανκ πυροβολεί και σκοτώνει ποδηλάτη

Μια ακόμα σοκαριστική σκηνή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Drone κατέγραψε ρωσικό τανκ στη Μπούκα να στοχεύει και να πυροβολεί ποδηλάτη, από απόσταση λίγων μόλις μέτρων.

Οι ρωσικές θηριωδίες που έρχονται στην δημοσιότητα από τη μαρτυρική πόλη Μπούκα δεν έχουν τελειωμό. 

Σύμφωνα με βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα ουκρανικά μέσα, ποδηλάτης κινείται σε δρόμο παράλληλα με τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην πόλη. Ένα από τα ρωσικά τεθωρακισμένα έχει πάρει θέση σε δρόμο κάθετο. Μόλις εμφανίζεται στη διασταύρωση των δρόμων ο ποδηλάτης, το ρωσικό τανκ στοχεύει και πυροβολεί τον άτυχο Ουκρανό πολίτη στον δρόμο Γιαμπλούνσκα.

Την δολοφονία αναδεικνύει και βίντεο που τραβήχτηκε από το σημείο το οποίο δείχνει άλλα τρία πτώματα. Το ένα βρίσκεται δίπλα σε ένα ποδήλατο, το άλλο κοντά σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και το κοντινό τους πτώμα εμφανίζονται μεταξύ 20 και 21 Μαρτίου.

Η Μπούκα και η κοντινή πόλη Ίρπιν βίωσαν ορισμένες από τις πιο σκληρές μάχες από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, όταν Ρώσοι στρατιώτες προσπάθησαν να περικυκλώσουν το Κίεβο.

Αυτές οι δύο πόλες αντιστάθηκαν, αλλά το τίμημα ήταν τρομερά υψηλό και οι περισσότεροι κάτοικοι διέφυγαν από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Ως γνωστόν η διεθνής κοινότητα εξέφρασε την Κυριακή τον αποτροπιασμό της για τις θηριωδίες εναντίον αμάχων που καταγγέλεται ότι διεπράχθησαν από το τα ρωσικά στρατεύματα στην πόλη  λίγο έξω από το Κίεβο, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονταν από την περιοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις    

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ