Κοσμος

Μεντβέντεφ: Στόχος της Ρωσίας να οικοδομήσει Ευρασία από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ

Τι αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεντβέντεφ
Ο Ντμίτρι Μεντβέβεφ © ΕPA Pool

Ανάρτηση του πρώην προέδρου της Ρωσίας και συμμάχου του Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ όπου αναφέρθηκε στην οικοδόμηση μιας «ανοιχτής Ευρασίας».

Στην ανάρτησή του στο Τelegram o αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου περί ναζί στην Ουκρανία λέγοντας ότι «το παθιασμένο κομμάτι των Ουκρανών προσεύχεται τα τελευταία τριάντα χρόνια για το Τρίτο Ράιχ». Και συνεχίζοντας το αφήγημα Πούτιν ο Μεντβέντεφ αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Ουκρανίας κάνοντας λόγο για «ψευδο-ιστορία του ουκρανικού κράτους».

Ωστόσο η κατάληξη της ανάρτησής του, όπου ο Μεντβέντεφ σημειώνει ότι στόχος της Ρωσίας στη σύγκρουση είναι «να οικοδομήσει επιτέλους μια ανοικτή Ευρασία από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ» προκάλεσε μεγάλη ανησυχία. 

Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει στο παρελθόν συζητήσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς για την πιθανότητα δημιουργίας μιας ελεύθερης ζώνης εμπορίου που θα εκτείνεται από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας μέχρι το Βλαδιβοστόκ, όπου καταλήγει η γραμμή του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου.

Ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει με αυστηρότητα τις νέες απελάσεις Ρώσων διπλωματών τις οποίες ανήγγειλαν δυτικές κυβερνήσεις.

«Όλοι γνωρίζουν την ανταπόδοση: θα είναι συμμετρική και καταστροφική για τις διμερείς σχέσεις», τόνισε ο κ. Μεντβιέντεφ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις    

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ