Κοσμος

Κρεμλίνο για ομιλία Μπάιντεν: Οι Ρώσοι επιλέγουν τον ηγέτη τους

Τι απαντά ο Λευκός Οίκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ © EPA/SHAMIL ZHUMATOV

Η απάντηση της Μόσχας για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βαρσοβία. Τι λέει ο Λευκός Οίκος.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της ομιλίας Μπάιντεν στη Βαρσοβία, το Κρεμλίνο εξέδωσε την πρώτη του απάντηση για τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου απέρριψε το σχόλιο που έκανε ο Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», λέγοντας πως οι Ρώσοι επιλέγουν ποιος θα είναι ο ηγέτης τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το σχόλιο του Μπάιντεν, ο εκπρόσωπος τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στο Reuters: «Δεν εναπόκειται στον Μπάιντεν να αποφασίσει. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εκλέγεται από τους Ρώσους».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν κάλεσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, όταν είπε ότι ο Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος.

Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν © EPA/RADEK PIETRUSZKA

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε από την Πολωνία ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πρέπει να είναι πλέον ηγέτης της χώρας του.

«Για όνομα του θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για την μακράν πιο άμεση τοποθέτηση που έχει κάνει ο Μπάιντεν περί του καθεστώτος στη Ρωσία και δείχνει μια σημαντική αλλαγή στην αμερικανική προσέγγιση απέναντι στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι η απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία δεν είναι στόχος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ