Κοσμος

Γουάινστιν: Εμφανίστηκε ενόψει της νέας του δίκη στην Νέα Υόρκη

Mετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν
Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν © EPA / JUSTIN LANE

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Εμφανίζεται για τη νέα δίκη στη Νέα Υόρκη

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν εμφανίστηκε την Τετάρτη στο πολιτειακό δικαστήριο του Μανχάταν για πρώτη φορά μετά την απόρριψη από το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης της καταδίκης του για βιασμό το 2020 την περασμένη εβδομάδα.

Η ακρόαση ενώπιον του δικαστή Κέρτις Φάρμπερ θα δώσει την ευκαιρία στους εισαγγελείς και τους δικηγόρους του Γουάινστιν να εξετάσουν τα επόμενα βήματα για τον πρώην μεγιστάνα του κινηματογράφου, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια νέα δίκη.

«Ο Χάρβεϊ ανυπομονεί για μια δίκαιη δίκη», δήλωσε η εκπρόσωπος του Γουάινστιν, Τζούντα Ένγκελμαγιερ.

Ο 72χρονος Γουάινστιν εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών σε φυλακή στα βόρεια της πολιτείας Ρομ της Νέας Υόρκης. Οι ένορκοι στο Μανχάταν καταδίκασαν τον Φεβρουάριο του 2020 τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση εναντίον της πρώην βοηθού παραγωγής Μίριαμ Χέιλι το 2006 και για βιασμό της επίδοξης ηθοποιού Τζέσικα Μαν το 2013. Είναι μεταξύ των περισσότερων από 80 γυναικών που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η καταδίκη περιελάμβανε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση πρώτου βαθμού και βιασμό τρίτου βαθμού. Ο Γουάινστιν, ο οποίος έχει αρνηθεί ότι είχε σεξουαλικές επαφές χωρίς συναίνεση με οποιονδήποτε, αθωώθηκε για άλλες κατηγορίες.

Η ετυμηγορία χαιρετίστηκε ως ορόσημο για το κίνημα #MeToo, στο πλαίσιο του οποίου γυναίκες κατηγόρησαν εκατοντάδες άνδρες στον χώρο της ψυχαγωγίας, των μέσων ενημέρωσης, της πολιτικής και άλλων τομέων για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά.

Την περασμένη εβδομάδα, το Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι ο δικαστής Τζέιμς Μπερκ, ο οποίος προήδρευσε της δίκης, έκανε ένα κρίσιμο λάθος επιτρέποντας σε τρεις γυναίκες να καταθέσουν για υποτιθέμενες σεξουαλικές επιθέσεις του Γουάινστιν, οι οποίες δεν αποτελούσαν μέρος των ποινικών κατηγοριών εναντίον του. 

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να ασκήσει εκ νέου δίωξη κατά του Γουάινστιν. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επανεξετάσουμε αυτή την υπόθεση και παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας προς τους επιζώντες σεξουαλικών επιθέσεων», δήλωσε η Έμιλι Τατλ, εκπρόσωπος του Μπραγκ, σε ηλεκτρονικό μήνυμα την περασμένη εβδομάδα.

Ανεξάρτητα από το αν θα δικαστεί εκ νέου, ο Γουάινστιν δεν είναι πιθανό να αποφυλακιστεί, διότι καταδικάστηκε επίσης σε 16 χρόνια κάθειρξη μετά την ξεχωριστή δίκη του για βιασμό στην Καλιφόρνια. Οι δύο ποινές δεν μπορούν να εκτίσουν ταυτόχρονα.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.