Κοσμος

Κρεμλίνο: «Απαράδεκτη ρητορική» το σχόλιο Μπάιντεν για Πούτιν

Οργή στη Ρωσία για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν © EPA/PETER KLAUNZER

Απάντηση Κρεμλίνου για τη δήλωση Μπάιντεν ότι ο Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου».

Την οργή του Κρεμλίνου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «εγκληματία πολέμου».

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική» τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον Πούτιν, είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον ότι «είναι εγκληματίας πολέμου».

Επιπλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή η οποία συνεχίζεται για 21η ημέρα σήμερα, Τετάρτη.

Η στρατιωτική βοήθεια «περιλαμβάνει 800 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να διασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν να αναχαιτίζουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που επιτίθενται στον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει επίσης drones στο Κίεβο.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ