Κοσμος

Ερίκ Ζεμούρ: Η στιγμή που δέχεται αυγό στο κεφάλι (βίντεο)

Ποιος είναι ο 70χρονος που επιτέθηκε στον ακροδεξιό πολιτικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ερίκ Ζεμούρ δέχεται αυγό στο κεφάλι από συνταξιούχο στη Γαλλία
Ο Ερίκ Ζεμούρ δέχεται αυγό στο κεφάλι από συνταξιούχο στη Γαλλία @SuisseSUI/Twitter/

Το βίντεο με τον Ερίκ Ζεμούρ να δέχεται επίθεση με αυγό σε προεκλογική συγκέντρωση στη Γαλλία. Συνταξιούχος αυτός που του το πέταξε. Το βίντεο.

Το βίντεο με την επίθεση στον Ερίκ Ζεμούρ στη Γαλλία συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο Γάλλος ακροδεξιός υποψήφιος στις γαλλικές εκλογές δέχτηκε ένα αυγό στο κεφάλι.

To περιστατικό συνέβη στo Μουαζάκ στο νότιο τμήμα της Γαλλίας. Ένας συνταξιούχος, ηλικίας 70 ετών, ήταν αυτός που πέταξε το αυγό στον Ερίκ Ζεμούρ.

Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο συνταξιούχος εξοργίστηκε μετά τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε ο Γάλλος εθνικιστής πολιτικός για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο συλληφθείς φέρεται να έχει έναν γιο με αυτισμό.

Ειδικότερα, ο Ερίκ Ζεμούρ είχε εκφραστεί δημόσια κατά της διαδικασίας ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία, προτείνοντας τα παιδιά αυτά «να διδάσκονται σε ξεχωριστά ιδρύματα», όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει.

Γαλλικές εκλογές - Πότε είναι ο πρώτος γύρος - Φαβορί ο Μακρόν

Οι γαλλικές εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου στη Γαλλία θα γίνουν τον Απρίλιο. Ο πρώτος γύρος είναι στις 10 Απριλίου 2022 και ο δεύτερος στις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ερίκ Ζεμούρ είναι τρίτος στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 12,5%, πίσω από Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, οι οποίοι προηγούνται με ποσοστό 30% και 18% αντίστοιχα. Ο τωρινός πρόεδρος της Γαλλίας έχει αυξήσει τη δημοτικότητά του το τελευταίο χρονικό διάστημα και λόγω της στάσης που τηρεί στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αξύριστος και σε στιγμές έντασης ο Εμανουέλ Μακρόν δεν σταματά τις διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσει η ρωσική εισβολή.

Υπενθυμίζεται ότι o Ερίκ Ζεμούρ δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές που δέχτηκε επίθεση με αυγό. Τον Σεπτέμβριο 2021 διαδηλωτής είχε πετάξει αυγό στον Μακρόν σε έκθεση στη Λυών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ