Κοσμος

Νοσοκομείο στην Αυστραλία ζητά από τα θύματα φιδιών να μη φέρνουν μαζί τους στα επείγοντα τα ερπετά

Σε κίνδυνο προσωπικό και ασθενείς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστραλία: Θύματα από δάγκωμα φιδιού τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο
Αυστραλία: Θύματα από δάγκωμα φιδιού τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο © Photo Boards/ Unsplash

Αυστραλία: Θύματα μεταφέρουν φίδια στο νοσοκομείο - Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες στην Αυστραλία εκλιπαρούν τα θύματα από δάγκωμα φιδιού να σταματήσουν να τα φέρνουν μαζί τους στο νοσοκομείο.

Ο δρ Άνταμ Μάικλ, διευθυντής στο νοσοκομείο Bundaberg στο Κουίνσλαντ, ανέφερε ότι στο νοσοκομείο παραδόθηκε ένα πλαστικό δοχείο με ένα μικρό φίδι Eastern Brown μέσα, φίδι κοινό σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Αυστραλίας που το θανατηφόρο δηλητήριό του είναι η πιο κοινή αιτία θανατηφόρων τσιμπημάτων φιδιών στη χώρα.

«Το προσωπικό τρόμαξε και η σοβαρή συνέπεια αυτού είναι ότι καθυστερεί ο χρόνος θεραπείας των ανθρώπων», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου. «Θέλουμε οι άνθρωποι να είναι σε θέση να εξεταστούν και να αξιολογηθούν γρήγορα και το να έχουμε ένα ζωντανό φίδι στο τμήμα επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία».

Γιατί είναι επικίνδυνη η μεταφορά φιδιών στο νοσοκομείο

Ο δρ Geoff Isbister, ερευνητής κλινικής τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, δήλωσε ότι έχει ακούσει για αρκετές περιπτώσεις όπου θύματα από δάγκωμα φιδιού έφεραν το φίδι μαζί τους όταν ζήτησαν θεραπεία.

«Είναι αρκετά επικίνδυνο επειδή κανείς στο νοσοκομείο δεν θα είναι σε θέση να το αναγνωρίσει», δήλωσε. «Αν αυτό το φίδι βγει έξω σε ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών, αυτό γίνεται μια τεράστια καταστροφή».

Είπε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου δεν είναι εκπαιδευμένο να αναγνωρίζει φίδια, αλλά μπορεί να κάνει εξετάσεις για να διαπιστώσει αν ένα θύμα δαγκώματος χρειάζεται αντίδοτο. 

Ο επαγγελματίας πιλότος φιδιών Jonas Murphy δήλωσε ότι έχει κληθεί στο νοσοκομείο Bundaberg σε πολλές περιπτώσεις για να μετακινήσει τα φίδια που έφεραν οι ασθενείς. «Διακινδυνεύεις ένα επόμενο δάγκωμα και βάζεις σε κίνδυνο και όλους γύρω σου», είπε. «Τα φίδια είναι ένα από αυτά τα πράγματα που τρομάζουν πολλούς ανθρώπους, σίγουρα δεν τα θέλουμε στο νοσοκομείο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ