Κοσμος

Ουκρανία: Στόχος των Ρώσων στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ

Πληροφορίες για εννέα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε στρατιωτική βάση
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε στρατιωτική βάση © Twitter/nextatv

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες.

Συνολικά εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν, έπειτα από το ρωσικό πλήγμα σε στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, με τον τοπικό κυβερνήτη να ισχυρίζεται ότι η Ρωσία εκτόξευσε 30 ρουκέτες.

Η εν λόγω εγκατάσταση στρατιωτικής εκπαίδευσης, η μεγαλύτερη στο δυτικό τμήμα της χώρας και παραδοσιακά ο τόπος κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ, βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 25 χιλιομέτρων από τα πολωνικά σύνορα και περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λβιβ.

Εξάλλου ο δήμαρχος μιας άλλης πόλης στη δυτική Ουκρανία, της Ιβάνο-Φρανκίβσκ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νότια του Λβιβ, δήλωσε πως ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν σήμερα να πλήττουν το αεροδρόμιό της.

Η περιοχή του Γιαβορίβ στη δυτική Ουκρανία
Η περιοχή του Γιαβορίβ στη δυτική Ουκρανία © Google/maps

Πόλεμος στην Ουκρανία: 26 ασθενοφόρα κατευθύνονται προς την στρατιωτική βάση

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως δεκαεννέα ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να ηχούν κατευθύνονταν προς την ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ, δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλα επτά ασθενοφόρα εθεάθησαν να κατευθύνονται προς την εν λόγω εγκατάσταση μετά την επίθεση. Πρόκειται για το πιο δυτικό σημείο της Ουκρανίας που έχει δεχθεί μέχρι τώρα επίθεση στη διάρκεια του πολέμου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής 3.687 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής.

Το Reuters σημειώνει πως δεν κατέστη δυνατό να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ