Κοσμος

Βρετανία-Πρίγκιπας Χάρι: Δεν γυρνά για το μνημόσυνο του Φίλιππου

Ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε την επιθυμία του να συναντήσει σύντομα τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Χάρι
Πρίγκιπας Χάρι © EPA / VICKIE FLORES

Πρίγκιπας Χάρι: Γιατί δεν θα παρευρεθεί στο μνημόσυνο του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου - Το ζήτημα ασφαλείας και οι σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια.

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα παραστεί στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, με πηγές από το περιβάλλον του να αποδίδουν την απόφασή του σε σκέψεις για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά την παραμονή του στη Βρετανία. 

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι δήλωσε επίσημα ότι δεν θα παραστεί στο μνημόσυνο, αλλά ότι ελπίζει σύντομα να μπορέσει να επισκεφτεί τη γιαγιά του, τη 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, που πριν από δύο περίπου εβδομάδες βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Το μνημόσυνο είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 29 Μαρτίου. Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφτηκε τελευταία φορά τη Βρετανία τον περασμένο Ιούλιο, όταν αποκαλύφθηκε μνημείο αφιερωμένο στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. 

Σύμφωνα με το Sky News, ο λόγος που δεν θα βρεθεί στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου είναι ότι πλέον δεν έχει την ίδια προσωπική ασφάλεια- προστασία κατά τις επισκέψεις του στη Βρετανία από τις ΗΠΑ, όπου μένει πλέον μόνιμα με την Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο τους παιδιά. 

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Χάρι σε κοινή τους εμφάνιση
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Χάρι σε κοινή τους εμφάνιση © EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

 

Πρίγκιπας Χάρι: Η νέα του ζωή στις ΗΠΑ με την Μέγκαν και τα δύο τους παιδιά

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν έχουν επιστρέψει μαζί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που αποχώρησαν από τη βασιλική ζωή τον Μάρτιο του 2020. Τον περασμένο μήνα, ο Χάρι δήλωσε ότι η οικογένειά του «δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του» επειδή είναι πολύ επικίνδυνο, είπε ο εκπρόσωπος του. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα του επιτρέψει να πληρώσει για την αστυνομική προστασία της οικογένειάς του ενώ βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Σάσεξ έχουν τη δική τους ασφάλεια στις ΗΠΑ, Μια βασιλική πηγή είπε στο Sky News ότι «αν και όταν (ο Χάρι) αποφασίσει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρειάζεται ασφάλεια».

Με πληροφορίες από Sky News και Page Six

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις       

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ