- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό τελεσίγραφο για διαπραγματεύσεις
Στην πόλη Γόμελ έχει ήδη φτάσει η ρωσική αντιπροσωπεία
Εισβολή στην Ουκρανία: Η Μόσχα δίνει διορία μέχρι τις 15.00 στην Ουκρανία να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία.
Η Ρωσία δίνει διορία μέχρι τις 15.00 (16:00 ώρα Ελλάδας) στην Ουκρανία να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία.
Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας θα περιμένουν την απάντηση της Ουκρανίας για συνάντηση στο Γκόμελ μέχρι τις 15:00, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria.
Νωρίτερα το Κρεμλίνο δήλωσε πως είναι έτοιμο να διαπραγματευθεί με την Ουκρανία, προτείνοντας ως χώρο συνάντησης την πόλη Γόμελ στη Λευκορωσία
Αντιπροσωπεία με εκπροσώπους των «υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, κυρίως της προεδρικής διοίκησης έφθασε στη Λευκορωσία για συνομιλίες με τους Ουκρανούς», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, αλλά όχι στην πόλη Γόμελ της Λευκορωσίας, επειδή η χώρα αυτή λειτουργεί ως βάση οπισθοφυλακής στην εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «οποιαδήποτε άλλη πόλη» θα ήταν κατάλληλη.
«Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού. Προτείναμε όλες αυτές τις πόλεις. Και οποιαδήποτε άλλη πόλη θα μας βόλευε», είπε σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.
Το Κρεμλίνο είχε κάνει ήδη λόγο για συνομιλίες προχθές Παρασκευή, όμως Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν πει πως δεν επρόκειτο για σοβαρή πρόταση, με τη Μόσχα να επιδιώκει να εξασφαλίσει την παράδοση της Ουκρανίας.
Εξάλλου, αμέσως πριν από την πρόταση για διάλογο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε καλέσει τον ουκρανικό στρατό να κάνει πραξικόπημα και είχε χαρακτηρίσει τις αρχές της χώρας «συμμορία ναρκομανών και νεοναζί».
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται η πολιορκία στο Κίεβο - Live
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Καταδικάστηκε σε θάνατο έπειτα από οκτώ μήνες κράτησης
Ο Τζέιμς ΜακΚρέρι Β΄ αποχώρησε από το έργο τον Οκτώβριο του 2025
Tα επιστημονικά δεδομένα παραμένουν περιορισμένα
Ο δημοσιογράφος δεν την δέχεται
Οι δύο χειριστές κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως το αεροσκάφος
Ένα χάσμα μεγαλύτερο του ενός αιώνα
Τι αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα - Η αναζήτηση μιας «ενδιάμεσης» λύσης
Ο πρώην παραγωγός αναμένεται να ακούσει νέα ποινή και στην Καλιφόρνια
Ο κόπος ανταμείφθηκε με το ασημένιο μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες
Ο Μασούντ Πεζεσκιάν κάλεσε σε διεθνή συνεργασία για ειρήνη - Αποχώρησε η αμερικανική αντιπροσωπεία
Σκληρή κριτική από τους Σοσιαλδημοκράτες
Δημοσκοπικό αδιέξοδο για το CDU, με την AfD να παγιώνει το προβάδισμά της
Η δημόσια τηλεόραση NPO παίρνει τη σκυτάλη μετά την αποχώρηση του Avrotros
Η παρέμβασή του έγινε πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Η γυναίκα αρνείται τις καταγγελίες, ενώ οι φίλοι της υποστηρίζουν ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της προσπάθησε να την παγιδεύσει
Το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση της συλλογής του
Η υπόθεση εξελίχθηκε σε νέο σημείο έντασης γύρω από τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν πριν από την πτώση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.