Κοσμος

Λουκασένκο: «Η Ρωσία ωθείται προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας προειδοποιεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουκασένκο, πρόεδρος στη Λευκορωσία
Λουκασένκο, πρόεδρος στη Λευκορωσία © EPA/MAXIM GUCHEK

Λουκασένκο για πόλεμο στην Ουκρανία: Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος και οι κυρώσεις της Δύσης. Τι είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία, δήλωσε ότι η τακτική της Δύσης οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο.

«Σε μια κατάσταση όπως αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες κυρώσεις. Πολλά λέγονται για τον τραπεζικό τομέα. Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, SWIFT» ανέφερε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Και πρόσθεσε: «Είναι χειρότερο από πόλεμο. Η Ρωσία ωθείται προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί και να αποφύγετε κάτι τέτοιο. Γιατί ο πυρηνικός πόλεμος είναι το τέλος των πάντων». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Λουκασένκο, οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας της Λευκορωσίας ενδέχεται να βοηθήσουν τη Ρωσία να αποκτήσει υποκατάστατα για τα δυτικά και ασιατικά μικροτσίπ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μοναδικός ωφελούμενος από αυτό που συμβαίνει εδώ. Με αυτό τον τρόπο η Ευρώπη μπορεί να δείξει τη θέση της και οι ανταγωνιστές να εξαλειφθούν» ισχυρίστηκε ο Λουκασένκο.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα μας προτρέπει να συνεργαστούμε στενά. Για παράδειγμα, έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι θα τερματίσουν τις προμήθειες εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας πρώτα και κύρια, μικροτσίπ και ούτω καθεξής, που κατασκευάζουμε στην βιομηχανική μας ένωση Integral (Λευκορώσος κατασκευαστής μικροτσίπ και ενδείξεων LCD)».

Ο Λουκασένκο, πρόεδρος στη Λευκορωσία, απειλεί με κυρώσεις τη Δύση

Παράλληλα, ο Λουκασένκο προειδοποίησε πως το Μινσκ και η Μόσχα θα επιβάλουν πολύ σοβαρές κυρώσεις κατά της Δύσης.

«Οι κυρώσεις μας, που θα επιβληθούν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, θα είναι ογκώδεις… Αυτοί οι μηχανισμοί έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν. Εάν χρειαστεί, θα χτίσουμε αυτά τα μέτρα αλλά όχι εις βάρος μας» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Είναι ένα δημοσιογραφικό κλισέ: Σιδηρούν παραπέτασμα, Σιδηρούν παραπέτασμα. Άρχισε να πέφτει εδώ και πολύ καιρό. Ενδεχομένως να έχει μείνει μόνο ένα στενό κενό, αφήνοντας λίγο φως να περάσει. Όταν το Σιδηρούν παραπέτασμα δεν τους ωφέλησε, το επέκριναν. Τώρα το χαμηλώνουν οι ίδιοι. Δεν το χρειαζόμαστε. Δε θα το κάνουμε να πέσει. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι και προσεκτικοί» κατέληξε ο Λουκασένκο στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ