Κοσμος

Ουκρανία: Ο Λουκασένκο ίσως αποκάλυψε τα σχέδια του Πούτιν

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αποκαλύπτει νέο μέτωπο και προς Μολδαβία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Ο Λουκασένκο ίσως αποκάλυψε κατά λάθος τα σχέδια του Πούτιν
Ο Λουκασένκο ίσως αποκάλυψε κατά λάθος τα σχέδια του Πούτιν © Twitter/@TadeuszGiczan

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λουκασένκο ίσως αποκάλυψε τα σχέδια Πούτιν για τη ρωσική εισβολή.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ίσως αποκάλυψε κατά λάθος τα σχέδια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Λουκασένκο απευθύνθηκε σε αξιωματούχους ασφαλείας, πιθανότατα την Τρίτη, δείχνοντας δημόσια χάρτες, όπου φαίνονται τα σημεία που θέλει να εισβάλει ο Πούτιν.

Και αυτά συμπεριλαμβάνουν και τη Μολδαβία.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος βρίσκεται μπροστά από ένα χάρτη, στον οποίο διακρίνονται προτεινόμενα σχέδια μάχης για τα ρωσικά στρατεύματα σε όλη την Ουκρανία.

Σε σύντομο βίντεο, που ανήρτησε στο Twitter ο Λευκορώσος δημοσιογράφος, Ταντέους Γκιτζάν, ο σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν δείχνει έναν χάρτη της Ουκρανίας, που φαίνεται χωρισμένος σε τέσσερα μέρα.

Σύμφωνα με τον Γκιτζάν «δείχνει σαν χάρτης εισβολής».

Μιλώντας σε αξιωματούχους ασφαλείας ο Λουκασένκο φαίνεται να δείχνει και σχέδια ρωσικής εισβολής από τη νότια Ουκρανία στη γειτονική Μολδαβία. 

Ο χάρτης δείχνει τις ρωσικές γραμμές επίθεσης στην Ουκρανία, κάποιες εκ των οποίων είναι σε εξέλιξη, αλλά δείχνει και άλλες επιθέσεις, που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί – μία μάλιστα εξ’ αυτών φαίνεται να κατευθύνεται από την Οδησσό προς τη Μολδαβία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει δυνάμεις και στη γειτονική χώρα της Ουκρανίας και συγκεκριμένα στην Υπερδνειστερία, μια αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας που τελεί υπό ρωσική κατοχή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας, Νίκου Ποπέσκου, παραδέχθηκε χθες ότι η χώρα του «είναι σε μια ζώνη υψηλού κινδύνου» κι οι κάτοικοί της φοβούνται, αλλά πρόσθεσε ότι δεν περιμένει εισβολή και ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαχείριση του κύματος προσφύγων από την Ουκρανία.

Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε χθες ότι λευκορωσικές δυνάμεις μπήκαν στην περιοχή Τσερνιχίβ στα βόρεια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, αν και ο Λουκασένκο είχε πει νωρίτερα ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να μετάσχει στην εισβολή.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Λουκασένκο: Έχουμε ενισχύσει την ασφάλεια στα δυτικά και στα νότια

Η Λευκορωσία είπε σήμερα ότι έχει ενισχύσει την ασφάλεια στα δυτικά και στα νότια σύνορά της, καθώς η Ρωσία έχει εισβάλει στη γειτονική της Ουκρανία.

Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι ρώσοι στρατιώτες εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Έβδομη ημέρα της εισβολής - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ