Κοσμος

Κυρώσεις στον Πούτιν και τον Λαβρόφ από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην ίδια λίστα με τον Άσαντ και τον Λουκασένκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βλαντιμίρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ © EPA Pool
Βλαντιμίρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ © Getty Images/Ideal Image

Η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνει στις κυρώσεις της τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη λίστα κυρώσεων της, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα της συζήτησης που δεν ολοκληρώθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αποφασίστηκε σήμερα από τους πρέσβεις και τους υπουργούς», είπε ο Μπορέλ.

«Έτσι, ο Πρόεδρος Πούτιν και ο Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ βρίσκονται στη λίστα των ατόμων που έχουν επιβληθεί κυρώσεις μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Δούμας που ευθύνονται για αυτήν την επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Ο Μπορέλ είπε ότι οι μόνοι ηγέτες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ και ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο.

«Και τώρα ο Πούτιν», πρόσθεσε.

Στον Πούτιν και τον Λαβρόφ, ωστόσο, δεν θα επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών εντός της Ε.Ε. στο πλαίσιο των μέτρων, κάτι που υπογραμμίζει την προθυμία του μπλοκ να διατηρήσει ανοιχτές κάποιες συμβολικές διπλωματικές διόδους.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σχεδιάζει άμεσα την επιβολή νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά είναι έτοιμη να ενισχύσει τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί ανάλογα με τις ενέργειες της Ρωσίας και τη συναίνεση μεταξύ των κρατών - μελών», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. 

«Δεν θα ήθελα να σκέφτομαι την ιδέα ενός τρίτου πακέτου. Απλώς είπαμε ότι όλα βρίσκονται στο τραπέζι. Έχουμε εργαστεί σκληρά για να τεθεί σε ισχύ το [υπάρχον] πακέτο και τώρα έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στην εφαρμογή του, κάτι που δεν είναι εύκολο» τόνισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY