Κοσμος

Ηχηρή παραίτηση στο Κρατικό Θέατρο Μόσχας με αιχμές κατά Πούτιν

«Δεν μπορώ να πληρώνομαι από έναν δολοφόνο» έγραψε η πρώην διευθύντρια Ελένα Κοβάλσκαγια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλενα Κοβάλσκαγια, η διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου Μόσχας
Έλενα Κοβάλσκαγια, η διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου Μόσχας © Facebook

Στο Κρατικό Θέατρο της Μόσχας η διευθύντρια Ελένα Κοβάλσκαγια παραιτήθηκε. Το μήνυμά της για τον Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη Μόσχα η διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου υπέβαλε την παραίτησή της, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Στο μήνυμά της στο Facebook η Ελένα Κοβάλσκαγια εξηγεί ότι παραιτήθηκε, καθώς «δεν μπορώ να πληρώνομαι από έναν δολοφόνο», εννοώντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, με πολίτες να συγκεντρώνονται σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, καλώντας τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο.

elena-kovalskaya.jpg

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον ρωσικό στρατό να συνεχίζει την προέλασή του και να πολιορκεί πλέον το Κίεβο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γενική επιστράτευση κήρυξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Εν τω μεταξύ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει γενική επιστράτευση του πληθυσμού για να αντιμετωπίσει την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με το διάταγμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, η επιστράτευση έχει ισχύ 90 ημερών.

«Αναφορικά με τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και προκειμένου να διασφαλιστεί η άμυνα του κράτους, η διατήρηση της ετοιμότητας μάχης και κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλων στρατιωτικών σχηματισμών, βάσει της πρότασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας [...] διατάσσω την κήρυξη γενικής επιστράτευσης» αναφέρει το προεδρικό διάταγμα, την ώρα που η ρωσική εισβολή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

O Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο μήνυμα του προς το λαό, ανέφερε ότι κατά την πρώτη μέρα της ρωσικής επίθεσης, 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, δήλωσε απογοητευμένος μετά από σειρά συνομιλιών με ηγέτες της Δύσης, επισημαίνοντας: «Κανείς δεν πολεμά στο πλευρό μας, άφησαν την Ουκρανία μόνη να αντιμετωπίσει τη Ρωσία».

LIVE ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πολιορκία στο Κίεβο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ