Κοσμος

«Λάθος» των γαλλικών αρχών με τον ύποπτο της δολοφονίας Κασόγκι

Σχεδόν 30 ώρες μετά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Τζαμάλ Κασόγκι
Ο Τζαμάλ Κασόγκι © ΕPA Pool

Ο ύποπτος για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι απελευθερώθηκε αφού «έγινε λάθος με την ταυτότητα του» σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού.

Ο Χαλίντ Αλ-Οταΐμπι, 33 ετών ο οποίος συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ριάντ, απελευθερώθηκε σήμερα από τις γαλλικές αρχές. 

Ο άνδρας που θεωρήθηκε ύποπτος ως μέλος της ομάδας που ενεπλάκη στη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού χθες και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση. Η σύλληψη του Οταΐμπι έγινε στο πλαίσιο διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Τουρκία.

Η ανακοίνωση ήρθε σχεδόν 30 ώρες αφότου οι γαλλικές αρχές τον συνέλαβαν.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στις 2 Οκτωβρίου 2018, από πράκτορες που πήγαν στην Κωνσταντινούπολη από τη Σαουδική Αραβία. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

Το Ριάντ, αφού αρχικά διέψευδε τη δολοφονία, τελικά ανακοίνωσε ότι οι Σαουδάραβες πράκτορες έδρασαν αυτοβούλως. Σε δίκη που έγινε στη Σαουδική Αραβία πέντε κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλοι τρεις σε ποινές φυλάκισης. Οι θανατικές καταδίκες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ποινές κάθειρξης.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.