Μετάλλαξη Όμικρον στην Ευρώπη - Τα κρούσματα ανά χώρα
Πόσα έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά - Τα συμπτώματα
Η μετάλλαξη Όμικρον και τα κρούσματα στην Ευρώπη που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Ο συνολικός αριθμός και η κατανομή ανά χώρα.
Για τη μετάλλαξη Όμικρον και τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη που αποδίδονται στο συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού, παρουσίασε στοιχεία το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Μέχρι στιγμής υπάρχουν 79 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην ΕΕ. Πρόκειται είτε για ασυμπτωματικά κρούσματα ή για ασθενείς με ήπια συμπτώματα.
Συγκεκριμένα, κρούσματα που αποδίδονται στην παραλλαγή Όμικρον έχουν αναφερθεί σε 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕ/ΕΟΧ). Συγκεκριμένα:
- Ολλανδία: 16
- Πορτογαλία: 14
- Γερμανία: 10
- Ιταλία: 9
- Δανία: 6
- Νορβηγία: 4
- Αυστρία: 4
- Σουηδία: 4
- Ισπανία: 3
- Βέλγιο: 3
- Γαλλία: 2 (εκ των οποίων 1 στη Ρεoυνιόν)
- Τσεχία: 1
- Ισλανδία: 1
- Ιρλανδία: 1
- Ελλάδα: 1.
Η πλειονότητα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει ιστορικό ταξιδιού σε αφρικανικές χώρες, με ορισμένα να έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις ανταπόκρισης σε άλλους προορισμούς μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης. Το ECDC διευκρινίζει ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν κρούσματα χωρίς ιστορικό ταξιδιού που επίσης δεν είχαν καμία γνωστή επαφή με κρούσμα με ιστορικό ταξιδιού (Βέλγιο, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο).
Το ECDC προσθέτει πως μέχρι στιγμής όλες οι περιπτώσεις που αφορούν στη μετάλλαξη Όμικρον και καταγράφηκαν στην ΕΕ/ΕΟΧ ήταν είτε ασυμπτωματικές, είτε με ήπια συμπτώματα, Επίσης, δεν έχει αναφερθεί κανένα σοβαρό κρούσμα και κανένας θάνατος μεταξύ αυτών των περιπτώσεων.
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.
Μετάλλαξη Όμικρον: Τα κρούσματα σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ECDC, έχουν αναφερθεί κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε 16 χώρες και εδάφη εκτός ΕΕ/ΕΟΧ (Αυστραλία, Μποτσουάνα, Βραζιλία, Καναδάς, Ειδική Διοικητική Περιοχή Χονγκ Κονγκ, Γκάνα, Ισραήλ, Ιαπωνία, Νιγηρία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ηνωμένο Βασίλειο). Συνολικά, έχουν αναφερθεί 390 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 31 χώρες.
«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε τη διασπορά της Όμικρον, όμως παραμένει μεγάλος αριθμός παραγόντων που μπορούν να αλλάξουν τη δυναμική της κατάστασης, και τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής είναι περιορισμένα» ανέφερε σε δήλωσή της η διευθύντρια του ECDC Αντρέα Αμόν. Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται μια πολυεπίπεδη προσέγγιση για την καθυστέρηση της περεταίρω εξάπλωσης της Όμικρον στην ΕΕ/ΕΟΧ. Είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός όσων είτε δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί είτε δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, καθώς και η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα άνω των 40 ετών».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε έγγραφό του το ECDC εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα στην Ευρώπη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια περίπτωση θα διεξαχθούν νέες εκλογές
Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο η κυβέρνηση, ακροδεξιών πεποιθήσεων ο 24χρονος
Σκληραίνει τη στάση του μετά την εκλογική ήττα – Αναβαθμίζει τον Στίβεν Μίλερ
Από τη στιγμή που θα λάβει την εντολή, θα έχει στη διάθεσή του 28 ημέρες για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση
Οι 6 μαχητές που θέλει στο πλευρό του
Σουβλάκι, τζατζίκι και ελιές στο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας
Για «υποστηρικτές της τρομοκρατίας», κάνει λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Δύο αστυνομικοί μεταξύ των τραυματιών, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επέπληξε για την απώλεια και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.